Tarım Kredi'den 2 ay faizsiz erteleme

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında vadesi nisan ve mayısta dolacak kredilerin anapara ve faiz tutarlarının 2 ay süreyle faizsiz erteleneceğini açıkladı.

Haberler 30.03.2020 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Tarm Kredi Kooperatifleri Merkez Birlii (Tarm Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, koronavirüs (covid-19) salgnnn olumsuz etkilerinin önüne geçmek için gerekli tedbirleri aldklarn belirterek, Bu kapsamda, 30 Nisana kadar yurt genelinde yürütülen tüm icra ve iflas takipleri durdurulmu olup, yeni takip ilemleri yaplmayacak, ihtiyati haciz kararlar icra edilmeyecek. Kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tannd.

K AY FAZSZ ERTELEME

Gecikmeye giren krediler, takip hesaplarna aktarlmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenecek. çiftçilerimizin kredi borçlar sebebiyle Risk Merkezindeki siciline mücbir sebep notu düülmesi salanacak. Vadesi nisan ve maysta dolacak kredilerin anapara ve faiz tutarlar 2 ay süreyle faizsiz ertelenecek dedi. Geçmite olduu gibi bugün de zor koullar altnda ülke çiftçisinin yannda yer aldklarna dikkat çeken Poyraz, ortaklarnn ve çiftçilerin tarmsal girdi ihtiyaçlarn karlamaya dönük mal ve hizmetleri zamannda, güvenilir, kaliteli, uygun artlarda salamak amacyla çalmalar sürdürmeye devam ettiklerini belirtti. Poyraz, Tarm Kredinin ekim ve yetitirme döneminde çiftçilerin tohum, gübre, ilaç, motorin, tarm makinalar gibi her türlü tarmsal girdi ihtiyacn uygun kredi imkanlaryla karladnn altn çizerek, üreticilere teknik destek salandn vurgulad.

Ana Sayfaya Git