TBB uyardı! Dolandırıcıların ağına düşmeyin

Kendini Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi temsilcisi olarak tanıtan bazı kişiler nedeniyle kurumdan açıklama geldi. Bu kişilere itibar edilmemesi gerektiği duyuruldu.

Haberler 16.05.2019 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Bankalar Birliinin adn kullanarak dolandrclk eylemleri gerçekletiren kiilere ilikin önemli uyar yapld.

TBB Türkiye Bankalar Birlii Risk Merkezi çalanlar raporunuzu hazrlamak, raporunuzu kargoya vermek, rapor ücreti veya KDV iadesini yapmak için sizi telefonla aramaz ayrca telefon ile ücret tahsil talebinde bulunmaz. açklamasnda bulundu.

te tüm detaylar:

Telefonda kendilerini Türkiye Bankalar Birlii Risk Merkezi temsilcisi olarak tantan baz ahslarn Risk Merkezi Raporu temin etmek için evrak ücreti, kargo ücreti, para iadesi gibi çeitli balklar altnda para talep ederek dolandrclk eylemlerinde bulunduklarna ilikin bilgi edinilmitir.

Bu tür dolandrclk giriimleri hakknda kamuoyunun bilgilendirilmesi amacyla aadaki açklamann yaplmas gerekli görülmütür:

Risk Merkezi Raporu bavurular www.turkiye.gov.tr adresli e-Devlet Kaps internet sitesinde yer alan Risk Merkezi Raporu Bavurusu admndan veya www.riskmerkezi.org adresinde detaylar belirtilen ekillerde yaplabilir. e-Devlet Kaps üzerinden her ay bir tane rapor ücretsiz olarak temin edilebilir.

Dolandrclarn ana dümeyin

Türkiye Bankalar Birlii Risk Merkezi çalanlar raporunuzu hazrlamak, raporunuzu kargoya vermek, rapor ücreti veya KDV iadesini yapmak için sizi telefonla aramaz ayrca telefon ile ücret tahsil talebinde bulunmaz.

Rapor bavurusu yapan kiilere bavuru annda rapor ücreti ve varsa rapor teslimine ilikin masraflar belirtilir. Belirtilenlerin dnda, daha sonra baka ücret talep edilmez.

Türkiye Bankalar Birlii Risk Merkezine atfen yaplan telefon aramalarna itibar edilmemeli, bir dolandrclk olayna maruz kalmamak için kiisel bilgiler asla paylalmamaldr.

Bu tür dolandrclk eylemleriyle karlaanlarn ivedilikle savclk ve/veya emniyet müdürlüklerine bavurmas gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git