TDİOSB’de Gündoğan dönemi

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin (DESOB) müteşebbis heyetini oluşturduğu Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) başkanlığında görev değişimi gerçekleştirildi.

Haberler 26.07.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 26.07.2018 - 09:08

DTB Bakan Engin Yeilin be yldan buyana yürüttüü TDOSB bakanlna, müteebbis heyet arasnda yaplan seçim ile TDOSB Bakan Yardmcs Resul Gündoan getirildi. Be yldan bu yana TDOSB bakanlk görevini yürüten DTB Bakan Engin Yeil, Atl durumda ve adeta bir enkaz olarak devraldmz Besi Organize Sanayi Bölgemize dönemin tarm ve Hayvanclk Bakan AK Parti Diyarbakr Milletvekili Mehmet Mehdi Ekerin büyük destei ve müteebbis heyetimizin uyumu ile çok baarl iler yürüttük. Bundan sonraki süreçte ayn uyum ve birliktelik içerisinde daha iyi iler baarlacana inanyorum. Yeni yönetime baarlar dilerim dedi.

TKDK son 4 ylda 2 kez çarya çkt

Yeil, TDOSBde 51 iletmenin faal durumda olduunu anlatarak, 80 parselin bulunduu 15 bin BÜYÜKBA hayvan kapasiteli Besi Organize Sanayi Bölgemizde 51 iletmemiz faal durumdadr.7 iletmemiz ise inaat halindedir. Geri kalan 22 iletmemiz ise proje aamasndadr. Bu iletmelerimizin faaliyet geçememesinin en büyük nedeni Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu (TKDK) krsal kalknma projelerinin son dört yl içerisinde sadece iki kez çarya çkmasndan kaynaklanmaktadr diye konutu.

Bakan Pakdemirliye çar

TDOSB bakanlna getirilen Resul Gündoan ise müteebbis heyeti oluturan tüm kurumlarla birlikte uyum içerisinde görevi sürdüreceklerini belirtti. Gündoan, Tam kapasite ile faaliyete geçmemiz için krsal kalknma projelerine yönelik bir an evvel çarya çklmas gerekmektedir. Bu konuda öncelikle yeni göreve balayan Tarm ve Orman Bakanmz Bekir Pakdemirlinin desteklerine ihtiyacmz bulunmaktadr. Türkiyenin ilk projesi olan Diyarbakr Tarma Dayal htisas Organize Sanayimizi tam kapasiteye ulatrarak örnek proje olduunu göstermeliyiz ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git