Teknoloji Devleri Buluşuyor

ASKON, Katar sermayesini Türk teknoloji devleriyle buluşturuyor

Haberler 30.08.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Aslanlar adamlar Dernei (ASKON) 14-15 Kasm 2018 tarihleri arasnda stanbul Kongre Merkezinde, Dönüerek Daha Güçlüyüz temasyla Smart Future Expo 2018 Akll Teknolojiler Zirvesi ve Sergisi düzenleyecek. Diyarbakr ube Bakan Avukat Cevdet Nasranl, herkesi etkinlie davet etti.

Ticaret, sanayi, AR-GE, teknoloji, finansman, ihracat ve benzeri konularda müteebbislere ve kurululara geliim ve büyüme için rehberlik yapmay görev edinen, e-ihracat alannda Türkiyenin en büyük ticaret portal turkishbusinessplatform.comu hayata geçiren ASKON, aralarnda Türkiyenin en büyük teknoloji markalar ve teknoparklarn bulunduu Türk üreticilerini ve giriimcilerini Katar sermayesi ile buluturacak. Katarn elliye yakn önde gelen teknoloji firmas Smart Future Expo 2018 kapsamnda stanbula gelerek, yerli yatrmclar ve giriimcilerle ikili i görümelerinde bulunarak ortak i gelitirecekler.

Dernek, 14-15 Kasm 2018 tarihleri arasnda stanbul Kongre Merkezinde, Dönüerek Daha Güçlüyüz temasyla Smart Future Expo 2018 Akll Teknolojiler Zirvesi ve Sergisi düzenleyecek. Bir yl içerde, bir yl baka bir ülkede düzenlenecek olan zirvenin bu seneki konuk ülkesi Katar olacak.

Türk teknoloji devleriyle buluturuyor

ASKON Diyarbakr ube Bakan Av Cevdet Nasranl, Teknolojiyi yalnzca kullanan deil üreten ve ileri düzeye tayan ülkeler gelecei kurabilir. Milli deerlere bal yapmz ve yerli olmay önemseyen misyonumuz ile ülkemizin dijital ve akll yeni dünya düzeninde söz sahibi olabilmesi için bilim ve teknoloji üretiminde yepyeni bir vizyon oluturma amacyla yola çktk. Bu alanda topyekn bir seferberlik balatmann zamannn geldii bilinciyle, konumundan dolay pek çok noktada dünyann çeitli uçlarn bir araya getiren Türkiyenin, bilim ve teknoloji üretiminde de söz sahibi olmas gerektiine inanyoruz. Türkiye artk teknoloji ithal eden ülke deil, ihraç eden ülke olmak zorundadr ve bunu baarabilecek güçtedir dedi.

Yerli teknoloji üretimi ülkenin geneline yaylmal

Ülkelerin büyümesi ve kalknmas için tek çk noktasnn yüksek teknoloji üretiminden geçtiine dikkat çeken Nasranl, Küresel rekabet bugün ve gelecekte bilgiyi ve bilimi üretenlerin arasnda gerçekleecek. Hemen tüm sektörlerin teknoloji ve dijitalleme ile dönüümünü gerçekletirebilmesinin yannda bilim ve teknoloji üretiminin temel motivasyon noktas olmas zorunlu hale geldi. te bu motivasyon ile ülkemizde ve bölgemizdeki corafyada bilim ve teknoloji kullanmn yaygnlatrmak, yerli teknoloji üretiminin ülkenin geneline yaylmas tüm sektörlerin öncelii haline getirilmelidir. Bu konuda farkndalk ve bilinirlik salayacak ortam oluturmak, teknoloji tüketen deil teknoloji üreten nesiller yetitirmeye katk salamak süreci destekleyecek dier admlardr. Türkiye ekonomisinin dijitalleme dalgasn yakalayarak yüksek katma deerli teknoloji üreten dijital bir ekonomiye dönümesi için çözüm platformu oluturmak amacyla Smart Future Expo Zirve ve Sergisinin ikincisini stanbul Kongre Merkezinde 14-15 Kasm 2018 tarihlerinde düzenliyoruz. Tüm dostlarmz Türkiyenin teknoloji ve dijital dönüüm etkinliinde ben de varm demeye davet ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git