Görüş Bildir

Teknoloji Devleri Buluşuyor

ASKON, Katar sermayesini Türk teknoloji devleriyle buluşturuyor

Teknoloji Devleri Buluşuyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) 14-15 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde, “Dönüşerek Daha Güçlüyüz” temasıyla “Smart Future Expo 2018 Akıllı Teknolojiler Zirvesi ve Sergisi” düzenleyecek. Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Cevdet Nasıranlı, herkesi etkinliğe davet etti.

Ticaret, sanayi, AR-GE, teknoloji, finansman, ihracat ve benzeri konularda müteşebbislere ve kuruluşlara gelişim ve büyüme için rehberlik yapmayı görev edinen, e-ihracat alanında Türkiye’nin en büyük ticaret portalı turkishbusinessplatform.com’u hayata geçiren ASKON, aralarında Türkiye’nin en büyük teknoloji markaları ve teknoparkların bulunduğu Türk üreticilerini ve girişimcilerini Katar sermayesi ile buluşturacak. Katar’ın elliye yakın önde gelen teknoloji firması Smart Future Expo 2018 kapsamında İstanbul’a gelerek, yerli yatırımcılar ve girişimcilerle ikili iş görüşmelerinde bulunarak ortak iş geliştirecekler.

Dernek, 14-15 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde, “Dönüşerek Daha Güçlüyüz’’ temasıyla “Smart Future Expo 2018’ Akıllı Teknolojiler Zirvesi ve Sergisi” düzenleyecek. Bir yıl içerde, bir yıl başka bir ülkede düzenlenecek olan zirvenin bu seneki konuk ülkesi Katar olacak.

Türk teknoloji devleriyle buluşturuyor

ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Av Cevdet Nasıranlı, “Teknolojiyi yalnızca kullanan değil üreten ve ileri düzeye taşıyan ülkeler geleceği kurabilir. Milli değerlere bağlı yapımız ve yerli olmayı önemseyen misyonumuz ile ülkemizin dijital ve akıllı yeni dünya düzeninde söz sahibi olabilmesi için bilim ve teknoloji üretiminde yepyeni bir vizyon oluşturma amacıyla yola çıktık. Bu alanda topyekûn bir seferberlik başlatmanın zamanının geldiği bilinciyle, konumundan dolayı pek çok noktada dünyanın çeşitli uçlarını bir araya getiren Türkiye’nin, bilim ve teknoloji üretiminde de söz sahibi olması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye artık teknoloji ithal eden ülke değil, ihraç eden ülke olmak zorundadır ve bunu başarabilecek güçtedir” dedi.

“Yerli teknoloji üretimi ülkenin geneline yayılmalı”

Ülkelerin büyümesi ve kalkınması için tek çıkış noktasının yüksek teknoloji üretiminden geçtiğine dikkat çeken Nasıranlı, “Küresel rekabet bugün ve gelecekte bilgiyi ve bilimi üretenlerin arasında gerçekleşecek. Hemen tüm sektörlerin teknoloji ve dijitalleşme ile dönüşümünü gerçekleştirebilmesinin yanında bilim ve teknoloji üretiminin temel motivasyon noktası olması zorunlu hale geldi. İşte bu motivasyon ile ülkemizde ve bölgemizdeki coğrafyada bilim ve teknoloji kullanımını yaygınlaştırmak, yerli teknoloji üretiminin ülkenin geneline yayılması tüm sektörlerin önceliği haline getirilmelidir. Bu konuda farkındalık ve bilinirlik sağlayacak ortamı oluşturmak, teknoloji tüketen değil teknoloji üreten nesiller yetiştirmeye katkı sağlamak süreci destekleyecek diğer adımlardır. Türkiye ekonomisinin dijitalleşme dalgasını yakalayarak yüksek katma değerli teknoloji üreten dijital bir ekonomiye dönüşmesi için çözüm platformu oluşturmak amacıyla Smart Future Expo Zirve ve Sergisinin ikincisini İstanbul Kongre Merkezinde 14-15 Kasım 2018 tarihlerinde düzenliyoruz. Tüm dostlarımızı ‘Türkiye’nin teknoloji ve dijital dönüşüm etkinliğinde ben de varım’ demeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi