Temmuzda başlıyor!

Milyonları ilgilendiriyor. Yeni dönem Temmuz ayında başlayacak. İstihdam Kalkanı paketiyle normalleşme destekleri devreye giriyor. İşverenlere normalleşmeye geçtiği oranda prim desteği verilecek. İlave istihdam edilecek her bir çalışan için ek destek sağlanacak. Ek istihdamın işverene maliyetinin yaklaşık yüzde 40'ı karşılanacak. İşe girenler çalışmadıkları dönem prim kaybı yaşamayacak.

Haberler 23.06.2020 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Temmuz ayndan itibaren istihdam destekleri devreye girecek. verenlere normallemeye geçtii oranda prim destei verilecek. stihdam edilecek her bir çalan için ek destek salanacak. ten çkarma yasa 3 ay uzatlacak. Ek istihdamn iverene maliyetinin yaklak yüzde 40 karlanacak. e girenler çalmadklar dönem prim kayb yaamayacak.

Hazine ve Maliye Bakanl ile Aile, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnn birlikte çalt stihdam Kalkan paketiyle Temmuz itibariyle normalleme destekleri devreye giriyor. Paket kapsamnda, ksa çalma desteine bavuran iletmelere prim tevikleriyle normale geçi destei verilecek.

TEN çIKARMA YASAI 3 AY UZATILACAK

Firmalara ksmi çalmadan rutin çalmaya geçtii sürelerle orantl olarak prim destei salanacak. 17 Temmuzda dolacak iten çkartma yasa, 3 ay uzatlacak. Son 1.5 ylda isiz kalanlarn son çaltklar iyerine dönmeleri desteklenecek. Bu kiilerin istihdam edilmeleri halinde iveren maliyetleri, prim gibi ödemelerde mahsuplama gibi yöntemler kullanlarak düürülecek.

HER BR çALIAN çN EK DESTEK

sizlik ödenei alrken 90 gün içerisinde ie girenlerin 12 ay kesintisiz çalmaya devam etmesi halinde, isiz kaldklar süreye dair emeklilik primini devletin karlamas öngörülüyor. lave istihdam edilecek her bir çalan için ek destek salanacak. Ek istihdamn iverene maliyetinin yaklak yüzde 40 karlanacak.

VERENLERE PRM DESTE

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, paket kapsamnda yaplacak düzenlemeleri ekonomiyi, ivereni ve içiyi desteklemek üzerine programladklarn kaydetti. ten çkartma yasann 3 ay daha uzatlacan anmsatan Selçuk, verenlere normallemeye geçtii oranda prim destei verilecek dedi.

Ana Sayfaya Git