TESK'ten flaş öneri: O işlemlerden ücret alınmasın!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Vatandaşların mağdur edilmemesi için, bazılarının yaptığı gibi tüm bankalar dijital ortamda vatandaşa kolaylık sağlamalı. Bankalar dijital ortamdaki işlemlerden ücret almamalı." ifadesini kullandı.

Haberler 06.04.2019 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, yazl açklamasnda, bankaclk sektöründe vatandalardan alnan ilem masraflarna dikkati çekti.

O ÜCRET ALINMAMALI

Bankalarn birçok kalemde vatandalardan ücret aldna iaret eden Palandöken, Dijital ortamdaki ilemler özendirilmeye çallsa da bunlardan da hizmet ücreti alnyor. Üstelik bu kesintiler tüm bankalarda ayn deil. Kimi bankalar baz ilemlerden ücret alrken kimisi almyor. Bu ücretlere standart getirilmeli. Vatandalarn madur edilmemesi için, bazlarnn yapt gibi tüm bankalar dijital ortamda vatandaa kolaylk salamal. Bankalar dijital ortamdaki ilemlerden ücret almamal. Vatanda dardayken bankalar gereinden fazla karda olmamal. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git