Ticaret hayatını sekteye uğrattı

Kredi sicilindeki hata yüzünden iş hayatı mahvoldu. Borcunu ödemesine rağmen borcu çıkınca davacı oldu.

Haberler 05.03.2018 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda esnaflk yapan Sedat Klç, 2011 ylnda bir bankadan çektii kredi borcunu geçtiimiz yl ödeyip borcu yoktur yazsn almasna ramen kredi sicilinden silinmeyen borç yüzünden yeni kredi çekemeyince i hayat mahvoldu. Klçn tüm giriimleri sonuçsuz kalnca bankadan davac oldu.

Diyarbakrn Yeniehir ilçesine bal Ofis semtinde esnaflk yapan Sedat Klç, 2011 ylnda i yeri kurmak için bir bankadan kredi çekti. Kredi çektikten bir ay sonra yaanan toplumsal olaylarda i yeri terör örgütü yandalar tarafndan atee verilerek yaklan Klç, tüm parasn kaybetti. Maddi skntlardan dolay kredi borcunu ödeyemeyen Klç, çektii kredi borcunun icrasyla kar karya geldi. Geçtiimiz yl kendini toparlayp bir döner salonu açan Klç, bankaya olan kredi borcunu kapatp hem bankadan hem de icra dairesinden borcu yoktur yazs ald. Ancak Klç son bir yl içerisinde yeni kredi çekmek için gittii her bankadan kredi borcu olduu gerekçesiyle eli bo dönünce banka yetkilileriyle iletiime geçti. Tüm giriimlerine ramen bir türlü sicilindeki hatay düzelttiremeyen Klç, çareyi adli mercilere bavurmakta buldu. Hem banka hem de ilgili varlk irketi hakknda suç duyurusunda bulunan Klç, tek talebinin hatann düzeltilmesi olduunu belirtti.

Borcumu ödedim ama sistemden dümediler

2011 ylnda çektii krediyi i yeri yakldndan dolay ödeyemediini belirten Klç, Daha sonra bankaya gidip borcumu ödemek istedim. Ocak 2017 tarihinde beni arayp toplu olarak borcumu ödediim takdirde sicil affndan yararlanabileceimi söylediler. Ben de kalan borcumu toplu olarak ödedim. 18 Nisan 2017 tarihinde Diyarbakr 5inci cra Dairesinden alm olduum yazy bankaya götürdüm borcumu ödedim, borcum yoktur size diye. Banka bu kad almasna ramen henüz sistemden borcumu dümediler. Devletin bana vermi olduu krediyi alp iimi büyütmek istiyorum bankann bana vermi olduu skntlardan dolay hiçbir yerden destek alamyorum. Bankann bu skntlarm gidermesi için Cumhuriyet Basavclna bavuruda bulundum. Henüz hiçbir yerden bir sonuç alamadm dedi.

Hiçbir sonuç alamadm

Borcunu ödemesine ramen hala sistemde bankaya borcunun göründüünü belirten Klç, Ama benim de elimde borcum olmadna dair hem bankann bana verdii hem de Diyarbakr 5inci cra Dairesinin bana vermi olduu yaz var. Buna istinaden bütün bankalarda borç görünüyor. Borcumun, sicilimin temizlenmesini istiyorum. Sicil affndan faydalanmak istiyorum. Bunun için Cumhuriyet Basavclndan maddi ve manevi tazminat davasnda da bulunmuum ama hiçbir yerden herhangi bir sonuç alamadm. Sicilim temizlendii takdirde iimi büyütüp 4 aile yerine 10 aileye ekmek vermek istiyorum. Hep beraber çalp, kazanp beraber mücadele etmek istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git