Ticari işbirliği

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanvekili Şeyhmus Ayhan, ticari iş birliğinin geliştirilmesinin bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Haberler 06.05.2017 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret Borsas (DTB) Bakanvekili eyhmus Ayhan, ticari i birliinin gelitirilmesinin bölge ekonomisine önemli katklar salayacan söyledi.

Gaziantep Ticaret Borsas (GTB), Hububat Meslek Grubunda yer alan üyeleriyle, anlurfa, Mardin ve Diyarbakr ziyaret ederek, bölgesel i birliinin artrlmas konusunda görümelerde bulundu. Türkiyenin en önemli tahl üretim merkezleri arasnda gösterilen Güneydou Anadolu Bölgesindeki borsalarn temsilcileri, hububat üreticileri, sivil toplum kurulular ve lisansl depo iletmecileriyle bir araya gelmek amacyla yaptklar ziyaretlerde, sektörde yaanan sorunlar ve bölgesel ticari i birliinin artrlmasn konutu.

HUBUBAT ÖNCES

Diyarbakrda, DTB Bakanvekili eyhmus Ayhan ve Yönetim Kurulu Üyesi ükrü Boylu tarafndan karlanan GTB Meclis Üyesi Ali Alagöz Bakanlndaki Hububat Meslek Grubu üyeleri, Diyarbakrda bulunan buday pazarlarnda tüccar ve çiftçiler ile bir araya gelerek, yeni sezonun bereketli geçmesi temennisinde bulundu. Ziyarette konuan Alagöz, anlurfa, Mardin ve Diyarbakr illerini ziyaret ettiklerini belirterek, bölgesel i birliinin artrlmas konusunda görümelerde bulunmak amacyla GTB Meslek Grubunda yer alan üyeleri bölge hububatçlar ile bir araya getirdiklerini söyledi.

DTB Bakanvekili eyhmus Ayhan ise ziyaretten duyduklar memnuniyeti dile getirerek, yeni hasat sezonunun bölge çiftçisi ve hububatçs açsndan bereketli geçmesini umut ettiklerini söyledi. Ayhan, hububatçlara yönelik DTBnin projesi olan 100 bin tonluk lisansl depoculuk projesini anlatarak, bölge illeri arasndan ticari i birliinin gelitirilmesinin bölge ekonomisine önemli katklar salayacan dile getirdi.

Ana Sayfaya Git