Görüş Bildir

Ticari işbirliği

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanvekili Şeyhmus Ayhan, ticari iş birliğinin geliştirilmesinin bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Ticari işbirliği

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanvekili Şeyhmus Ayhan, ticari iş birliğinin geliştirilmesinin bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Hububat Meslek Grubunda yer alan üyeleriyle, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır'ı ziyaret ederek, bölgesel iş birliğinin artırılması konusunda görüşmelerde bulundu. Türkiye'nin en önemli tahıl üretim merkezleri arasında gösterilen Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki borsaların temsilcileri, hububat üreticileri, sivil toplum kuruluşları ve lisanslı depo işletmecileriyle bir araya gelmek amacıyla yaptıkları ziyaretlerde, sektörde yaşanan sorunları ve bölgesel ticari iş birliğinin artırılmasını konuştu.

HUBUBAT ÖNCESİ

Diyarbakır'da, DTB Başkanvekili Şeyhmus Ayhan ve Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boylu tarafından karşılanan GTB Meclis Üyesi Ali Alagöz Başkanlığındaki Hububat Meslek Grubu üyeleri, Diyarbakır'da bulunan buğday pazarlarında tüccar ve çiftçiler ile bir araya gelerek, yeni sezonun bereketli geçmesi temennisinde bulundu. Ziyarette konuşan Alagöz, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır illerini ziyaret ettiklerini belirterek, bölgesel iş birliğinin artırılması konusunda görüşmelerde bulunmak amacıyla GTB Meslek Grubunda yer alan üyeleri bölge hububatçıları ile bir araya getirdiklerini söyledi.

DTB Başkanvekili Şeyhmus Ayhan ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, yeni hasat sezonunun bölge çiftçisi ve hububatçısı açısından bereketli geçmesini umut ettiklerini söyledi. Ayhan, hububatçılara yönelik DTB'nin projesi olan 100 bin tonluk lisanslı depoculuk projesini anlatarak, bölge illeri arasından ticari iş birliğinin geliştirilmesinin bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi