Turizmi ve ekonomiyi lokomotiflendirdi!

Nissibi Köprüsü turizm ve ekonomiye katkı sağlıyor

Haberler 10.07.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinin boaz köprüsü olarak nitelendirilen Türkiyenin en uzun üçüncü asma köprüsü Nissibi, birçok il arasnda ulam kolaylatrrken, yörenin turizm ve ekonomisine de katk salyor

Siverek Belediye Bakan Yardmcs Hac Ahmet Öncül:

Nissibi Köprüsü bu yörede yaayan insanlarn ulamn, ekonomik, sosyal ve kültürel etkileimini salayan bir köprü

Güneydou Anadolu Bölgesinin boaz köprüsü olarak nitelendirilen Türkiyenin en uzun üçüncü asma köprüsü Nissibi, birçok il arasnda ulam kolaylatrrken, turizm ve ekonomiye de katkda bulunuyor.

Adyaman, anlurfa ve Diyarbakra balayan SiverekKahta karayolunun 1992de sular altnda kalmasnn ardndan bölge ekonomisi olumsuz etkilendi, kentler arasndaki mesafeler uzad.

Frat Nehrinin ayrd iki yaka arasnda sadece feribot seferleri ile snrl artlarda salanabilen ulam, yaklak 2 yl önce Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan açl yaplan Nissibi Köprüsü sayesinde çok daha ksald ve konforlu hale geldi.

Rahatlayan ulamn yan sra bölge ekonomisi ve turizmini de canlandran köprü, doudan batya giden otobüs firmalar ile nakliye firmalarnn maliyetlerinin dümesini salad.

Mardindeki tarihi alanlar ve Adyamandaki Nemrut Dan ziyaret etmek isteyen turistlerin de youn kulland köprü, turizme de ciddi katk sunuyor.

Siverek Belediye Bakan Yardmcs Hac Ahmet Öncül, Nissibi Köprüsünün gönülleri birletirdiini söyledi.

Köprünün ekonomiyle birlikte insan ilikilerine de olumlu katk saladn belirten Öncül, öyle devam etti:

Akrabalar ile balar kesilen Kahta, Adyaman ile Siverekli vatandalarmzn zorluklar içerisinde kulland bir Frat vard. Köprünün yaplmasyla bu gönüller daha ksa sürede bulutu. Nissibi Köprüsü bu yörede yaayan insanlarn ulamn, ekonomik, sosyal ve kültürel etkileimini salayan bir köprü. Kendi imkanlarmz, teknolojimizle, teknik adamlarmzla yaptmz ve Türkiyedeki sayl köprülerden bir tanesi. Özellikle bölgede yaayanlarn anlurfa, Diyarbakr, Adyaman, Kahramanmara hatta Kayseriye ulamlarn salayan, buralarda imal edilen malzemenin bölgeye ulamasnda maliyetleri düüren bir köprü.

Öncül, daha önce ulamn feribotlarla salandn aktararak, Vatandalarn ilettii feribotlar vard, bazen seferi kaçrdnz zaman saatlerce bekliyordunuz ki bu da i ve zaman kaybnn yan sra maliyetlerin yükselmesine sebep oluyordu. u anda 5 dakikada köprüyü geçebiliyorsunuz. dedi.

Ulam çok kolay hale geldi

Nissibi Köprüsünün turizme de ciddi katk sunduunu dile getiren Öncül, öyle devam etti:

Frat sakl bir cennet. Takoran Vadisi ve bu bölge bugüne kadar hiç bilinmeyen, tannmayan ve tantlmayan bir yöreydi. Bat ülkelerinden ve özellikle de Japonya ve çinden Nemrut Dan görmek için gelen turistler var. Daha önce Nemrut Dandan Diyarbakr ve anlurfaya geçilerde özellikle tur irketleri büyük zorluklar yayordu, feribotlarla ulam saland dönemlerde çeitli skntlar oluyordu. Tur irketleri özellikle Adyaman, Mardin ve Diyarbakra kolaylkla ulaabiliyor.

Diyarbakr ile Adyaman arasnda nakliyecilik yapan tr sürücüsü Abdulsamet Baytok, Nissibi Köprüsü yaplmadan önce de bu güzergah kullandklarn, daha önce küçük araçlarla nakliyecilik yaptklarn anlatt.

Köprünün yaplmasyla ulamn daha rahat hale geldiini kaydeden Baytok, unlar söyledi:

çok mükemmel bir ey, rahat gidip geliyoruz. Daha önce geliyorduk, feribot vard. Saatlerce bekliyorduk ki gelip bizi karya tasn. Ben oför olarak bütün yollarmz, istikametlerimiz ve güzergahlarmz hep duble yol olsun isterim. Biz daha rahat ederiz. Yollar dar oldukça skntya giriyoruz. Ben u anda AdyamanDiyarbakr arasnda çalyorum ama genelde arkadalarmz buradan Kahramanmara, Elbistan, gidebildikleri yere kadar gidiyorlar. Ksaca ulam çok kolay hale geldi.

Tr sürücüsü Cengiz Nargül de çok sk kulland köprünün bölge ekonomisine ciddi katk saladn belirtti.

Ana Sayfaya Git