Türk-İş'ten kıdem tazminatı tepkisi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatıyla ilgili yapılan açıklamaların çalışma hayatında karmaşaya, çalışanlarda da kaygıya neden olduğunu belirterek, "Herkes bilsin ki hak kayıplarına yol açacak düzenlemeleri işçiler ve Türk-İş kabul etmeyecektir." dedi.

Haberler 13.03.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Atalay, son günlerde kdem tazminatnda fon sistemine geçilecei yönünde basnda haberlerin çktn anmsatarak, bu konudaki gelimeleri yakndan ve dikkatle takip ettiklerini vurgulad.

Kdem tazminatnn çalma hayatnn en hassas konularndan biri olduuna dikkati çeken Atalay, milyonlarca çalan dorudan ilgilendiren bu hakkn, her ne sebeple olursa olsun sürekli gündeme getirilmesini iyi niyetli bulmadklarn söyledi.

- Kimse sabrmz zorlamasn

Türk- Genel Kurulunda, kdem tazminatnda en ufak bir hak kaybna dahi neden olacak herhangi bir düzenlemeyi kabul etmeme karar aldklarn hatrlatan Atalay, unlar kaydetti:

Kdem tazminatyla ilgili yaplan açklamalar çalma hayatnda karmaaya, çalanlarda da kaygya neden olmaktadr. Herkes bilsin ki hak kayplarna yol açacak düzenlemeleri içiler ve Türk- kabul etmeyecektir. Türk-in kdem tazminatyla ilgili görüü açk ve nettir. Türk- imdi çalmakta olan içi kdem tazminatnda hangi haklara sahipse, ileride çalacak içinin de ayn haklara sahip olmasn istemektedir. imdiye kadar içilerin ban öne emedik, bundan sonra da emeyiz. Kimse sabrmz zorlamasn. Duymayanlar için tekrarlyoruz; kdem tazminat içiler için krmz çizgidir, son kaledir.

- çilerin kaderiyle oynanmamal

Atalay, kdem tazminatn içilerin ödenmesi sonraya braklm ücreti olarak gördüklerini ifade ederek, bundan dolay bu hakkn andrlmas deil korunmas ve gelitirilmesi gerektiini vurgulad.

çeitli gerekçelerle i verenlerden kdem tazminatn alamayan çalanlarn da kdem tazminat almasn salayacak yasal düzenlemelerin kolaylkla yaplabileceini belirten Atalay, öyle konutu:

Amaç, alamayan içinin kdem tazminatn almas ise bu konu basit mevzuat deiikleriyle salanr. Bununla, içi bir gün bile çalsa, hatta istifa dahi etse kdem tazminatna hak kazanr art getirilir ve i verenin iflas durumunda içi alacaklarna ilk srada yer verilir. Kapal kaplar ardnda içilerin kaderiyle oynanmamal. Kdem tazminatna eriimde sknt çeken içiler için mevcut haklarda bir adm geriye gitmeden bir düzenleme yaplmas öngörülüyorsa bu konudaki hazrlklar da görmek isteriz. Ne yaplmak isteniyorsa bu sosyal taraflarla eksiksiz paylalmaldr.

Ana Sayfaya Git