Türkiye kartı

PTT'nin "Türkiye Kart"ı ile ulaşım kartlarına milyonlarca lira harcanması önlenecek

Haberler 13.11.2021 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PTT A Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiyenin her ilinde toplu ulamda kullanlabilecek Türkiye Kartn yaknda hizmete sunulacan belirterek, Her sene milyonlarca liralk kart çöpe gidiyor. Biz bunun önüne geçmek için tüm Türkiyede ortak bir altyap tanmladk. Belediyelerimizin tümünü davet ettik ve hemen hemen hepsinden olumlu yant aldk. dedi.

Türkiye Kart Projesinin milli bir proje olduuna deinen Gülten, unlar kaydetti: Birçok ilde örencilerimiz Antalyadan ald ulam kartn stanbulda kullanamyor. stanbuldan kart alyorsunuz, Hakkaride o kartla bini yapamyorsunuz. Vatandamz günübirlik bir ehre gittiinde dahi o ilin özel toplu ulam kartn almak zorunda. Yllardr her sene milyonlarca liralk kart çöpe gidiyor. Biz bunun önüne geçmek istiyoruz. Türkiyede ortak bir altyap tanmladk. Tüm belediyelerimizi davet ettik ve hemen hemen hepsinden olumlu yant aldk. Birçouyla sözlemelerimizi imzaladk.

MARMARAY VE YEN HAVALMANINDA DA ENTEGRASYONA BALADIK

Gülten, zaman içinde sözlemeleri imzalayarak, teknik entegrasyonu balatacaklarn, ilk sözleme imzaladklar Konyada teknik entegrasyonun bitmek üzere olduunu bildirdi.

Gümühane ile sözleme imzaladklarn, Trabzon ile sözleme imzalama aamasnda olduklarn anlatan Gülten, stanbulda Ulatrma ve Altyap Bakanlmzn yönettii hatlar var. Marmaray, yeni havaliman, buralarda da Türkiye Kart entegrasyonuna baladk. dedi.

Vatandalarn konforunu artrmak için tüm belediyelerin elinden geleni yapacan aktaran Gülten, Projemizin, teknik altyapsna güveniyoruz. Bir, iki ay içinde entegrasyonunu balattmz her ilde Türkiye Kart balatacaz. Toplu ulam kartlarnn geçtii her ildeki araçlarda geçerli olacak. Baz illerimizdeki ücret toplama sistemlerinin altyaps zayf. Yenileme yapmas gerekiyor. Ama yüzde 90nda böyle bir ihtiyaç yok. çok hzl ekilde Türkiye geneline yaylacaktr. diye konutu

HER YIL CROMUZU ARTIRIYORUZ

Gülten, PTT olarak Türkiyenin her bölgesine hizmet götürdüklerini, i yerlerini engelliler için eriilebilir alanlara dönütürdüklerini belirterek, öyle konutu:

PTT olarak her yl ciromuzu artrarak devam ediyoruz. Rekor üzerine gidiyoruz. Amacmz sadece tek bana kar etmek, rekorlar krmak deil. Biz vatandamza en kaliteli, hzl hizmeti de ulatryoruz. Sosyal ve nakdi yardmlar ulatrmak, kargo ilemlerini yürütmek gibi devlet adna yürüttüümüz görevlerimiz var. Salgn sürecinde milyarlarca lira, milyonlarca insanmza elden ulatrld. Bu bizim için büyük bir baar. Bunun organizasyonunu çok hzl ekilde yaptk. Dünyadaki tüm posta tekilatlarnda görülmemi olaylar yaand, salgnda yeni ihtiyaçlar dodu. Bazlar snfta kald, bazlar baarya ulat.

Ana Sayfaya Git