TÜSİAD Başkanı'ndan önemli yorum

Ekonomi Zirvesi’nde yapılan toplantıya katılan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, gelir dağılımı ve büyüme konusunda yaptığı açıklamalarla dikkatleri çekti.

Haberler 15.03.2015 - 12:46 Son Güncelleme : 15.03.2015 - 12:46

Uludağ Ekonomi Zirvesinde yapılan bir oturuma katılan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, liderlerin ajandalarında kapsayıcı büyüme ve gelir dağılımı, dijital ekonomi ve bunun getirdiği değişim, iklim değişikliği ve küresel yönetişim olmak üzere dört kafalığın öne çıktığını belirterek şöyle devam etti:

İş dünyası müthiş büyüme motivasyonuyla çalışır. Önceki gün Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan da, ileriye dönük reformları yaparsak büyümeyi daha ileriye taşıyabileceğimizi net bir şekilde ifade etti. Burada bir şeyi hep birlikte ayrım ettik. Nasıl büyürseniz büyüyün, dışarıda bıraktığınız kesimler varsa, bu büyüme maalesef refahı getirmiyor. Kimseyi dışarıda bırakmadan büyüyeceğiz.

PERAKENDEDE YERELLEŞME VE TEKNOLOJİ ÖNE ÇIKIYOR

Zirvede Perakendede Değişim Zamanı adlı oturum da yapıldı. Burada konuşan Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane yerelleşmenin kritik bir ehemmiyet taşıdığını belirterek şunları anlattı: Şayet yerelleşme olmazsa, allamei cihan olun 500 kişilik mağazayı yönetemezsiniz. Ayrıca geçen sene mağazalarımızda 600 milyon tane ürün sattık.

CİROSU KADAR ÖDEMESİ OLAN ŞİRKETLER VAR

Özdilek Başkanı Hüseyin Özdilek, hırsın mantığın önüne geçmemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: Kredi borcu ödenebilir olacak. Cirosu kadar borcu olan arkadaşlar var. Kredisi cironun yüzde 20sini geçmeyecek. Doğru yerde dükkân açarsanız müşteri sıkıntınız olmaz.

KEŞFEDİLECEK FIRSAT ÇOK FAZLA

Zirvenin Bölgesel Üs-Küresel Güç oturumunda konuşan Koç Holding Üst Yönetici Vekili Levent Çakıroğlu, Baktığımız zaman kriz dönemleri dahil ülkeler değişik dinamikler gösterse de dünya ekonomisi büyüyor. Bir taraftan da ağırlık merkezi doğuya doğru kaymaya devam ediyor. Dolayısıyla bir fırsat var dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır