"Ucuz et" için Hal Yasası bekleniyor

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tunç "Ucuz et yemek için Hal Yasası'nı bekliyoruz. Üretici ile tüketici arasında zincir kısaldığında insanlar daha ucuz, kaliteli ve hijyenik et tüketecektir. Et ya da hayvan ithalatı ucuz et yemenin çözümü değil.

Haberler 27.03.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Krmz Et Üreticileri Merkez Birlii Bakan Bülent Tunç, Ucuz et yemek için Hal Yasasn bekliyoruz. Üretici ile tüketici arasnda zincir ksaldnda insanlar daha ucuz, kaliteli ve hijyenik et tüketecektir. dedi.

Tunç, et fiyatlarn üreticinin deil, araclarn speküle ettiini söyledi. Hal Yasasnn bir an önce çkmasn istediklerini anlatan Tunç, Yasann yapm aamasnda birlikler olarak görev almak istiyoruz. Birlikler bu iin içinde olursa araclar ve frsatçlar aradan kaldrrz. diye konutu.

Tunç, Bugün mezbahanede kilogram 25 liraya kesilen et, tüketicinin önüne 40-45 liraya geliyor. Sucuk, salam ve ilenmi ürünler sofraya 100 liraya geliyor. nsanlar sömürülüyor, yazk ve günah. deerlendirmesinde bulundu.

Bununla ilgili yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduuna iaret eden Tunç, yaplacak düzenlemenin, bir an önce yasalap hayata geçirilmesini istedi. Üretici örgütlerinin de bu süreçte rol almas gerektiini belirten Tunç, Dorudan üreticiden tüketiciye sat a kurulmad müddetçe maalesef eti pahal yeriz. Hal Yasasnn bir an önce çkartlp, üretici örgütlerinin de güçlendirilmesi gerekiyor. ifadelerini kulland.

- thalat çözüm deil

Bülent Tunç, frsatçlarn et fiyatlarn yükseltmek için her zaman açk kolladn belirterek, en ufak bir bolukta et fiyatlarn speküle edip, rant saladklarn vurgulad.

Hal Yasas çkmad, araclarn aradan çkartlmad müddetçe ucuz et yemenin hayal olacan savunan Tunç, sözlerini öyle bitirdi:

Et ya da hayvan ithalat ucuz et yemenin çözümü deil. Hayvanlarmz kendimiz yetitirirsek, daha ucuza, daha kaliteli ekilde insanlara sunarz. Dardan gelecek hiçbir ey bize menfaat salamaz. thal et ya da hayvan, Türkiyedeki üreticinin morali bozar ve üretimden soutur. Et ithalatnn ardndan fiyatlar dütü ancak bir süre sonra olduu noktadan daha yukarlara çkt. Ucuz et yemek için Hal Yasasn bekliyoruz. Üretici ile tüketici arasnda zincir ksaldnda insanlar daha ucuz, kaliteli ve hijyenik et tüketecektir.

Ana Sayfaya Git