Varlık Barışı'nda süre uzatıldı

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının Türkiye'ye getirilmesine ilişkin süre 30 Haziran 2020 olarak yeniden belirlendi.

Haberler 31.12.2019 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yurt dnda bulunan para, altn, döviz, menkul kymet ve dier sermaye piyasas araçlarnn Türkiyeye getirilmesine ilikin süre 6 ay daha uzatld.

Konuya ilikin Cumhurbakan Karar, Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, yurt dnda bulunan para, altn, döviz, menkul kymet ve dier sermaye piyasas araçlarnn Türkiyeye getirilmesine ilikin süre 6 ay daha uzatld. Böylece 31 Aralkta sona erecek söz konusu süre, 30 Haziran 2020 olarak yeniden belirlendi.

Karar kapsamnda, yurt dnda bulunan para, altn, döviz, menkul kymet ve dier sermaye piyasas araçlarn, 30 Haziran 2020ye kadar Türkiyedeki banka veya arac kuruma bildiren gerçek ve tüzel kiiler, bunlar serbestçe tasarruf edebilecek.

30 HAZRANA UZANDI

Banka ve arac kurumlar, kendilerine bildirilen varlklara ilikin yüzde 1 orannda hesapladklar vergiyi, vergi dairesine beyan edecek, ayn sürede ödeyecekler. Bu varlklar, yurt dnda bulunan banka veya finansal kurumlardan kullanlan, kanuni defterlerde kaytl olan kredilerin en geç 30 Haziran 2020ye kadar kapatlmasnda kullanlabilecek.

Gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerince sahip olunan ve Türkiyede bulunan ancak kanuni defter kaytlarnda yer almayan para, altn, döviz, menkul kymet ve dier sermaye piyasas araçlaryla tanmazlar, 30 Haziran 2020ye kadar vergi dairelerine beyan edilecek.

Beyan edilen söz konusu varlklar, 30 Haziran 2020ye kadar, dönem kazancnn tespitinde dikkate alnmakszn kanuni defterlere kaydedilebilecek.

Ana Sayfaya Git