Varöl nedir? Varöl uygulaması nedir? Nasıl işlemektedir?

Varöl nedir? Varöl uygulaması nedir? Varöl uygulaması nasıl çalışmaktadır? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) 'nın altın alımlarında Varöl uygulamasına geçileceğini açıklamasının akabinde herkes varöl nedir? varöl uygulaması nedir? sorularını sormakta. Valör ne demek?', 'Valör tarihi nedir?' konusunda araştırma sizler için derledik.

Haberler 22.05.2020 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Varöl nedir? Varöl uygulamas nedir? Varöl uygulamas nasl çalmaktadr? Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) nn altn almlarnda Varöl uygulamasna geçileceini açklamasnn akabinde herkes varöl nedir? varöl uygulamas nedir? sorularn sormakta. Valör ne demek?, Valör tarihi nedir? konusunda aratrma sizler için derledik.

Kelime anlam olarak valör, Franszca deer anlamna gelmektedir. Kökenimize Franszcadan girmi lan Vaölr kelimesinin ngilizcesi de value date, yani deer tarihi olarak ifade edilebilir. Burada ilgili eyin deer kazanaca, ileme konaca tarih kastedilmekte ve buna vurgu yaplmaktadr.

BDDK valör açklamasnda 100 gram ve üstü altn almlarnda 1 gün varöl uygulanacak eklinde yapt açklama sonrasnda varöl uygulamas nedir sorusu da çok merak edildi.

TE O VARÖL AçIKLAMASI

Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 21.05.2020 tarih ve 9033 sayl Karar ile finansal piyasalarn istikrarl ileyiine ve kredi sisteminin etkin çalmasna katkda bulunulmasn teminen 22.05.2020 tarihinden itibaren gerçek ve tüzel kiilerin günlük 100 gr ve üzerinde altn alm ilemlerinde, altnn ilgilinin hesabna aktarlmasnn ve/veya kullanma açlmasnn bir i günü valörlü olarak gerçekletirilmesine ve konunun Kurulu Birlikleri vastasyla tüm bankalara duyurulmasna karar verilmitir.

VARÖL UYGULAMASI NEDR?

Valör, faiz hesaplamasna balangç oluturan tarihtir. Kredi hesaplarna alacak geçen hareketler için ilemin yapld günü takip eden ilk i günüdür. Borç geçen ilemler için valör, ilemin yapld gündür.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Al: 386,29

Sat: 386,97

çEYREK ALTIN NE KADAR?

Al: 625,10

Sat: 635,40

YARIM ALTIN NE KADAR?

Al: 1.250,30

Ana Sayfaya Git