Vatandaşa göre asgari ücret

Vatandaşlardan kimileri yapılan zammı yeterli bulurken, kimileri de son zamanlardaki zamlar ve hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığına dikkat çekerek, tepki gösterdi.

Haberler 18.12.2021 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Asgari ücrete yaplan zamm deerlendiren vatandalardan kimileri yaplan zamm yeterli bulurken, kimileri de son zamanlardaki zamlar, hayat pahall ve hayat artlar temel alndnda göre asgari ücretle geçinmenin zor olduunu, yaplan zammn yetersiz olmasndan yaknd.

Vatandalar gdadan sala, giyimden akaryakta ve faturalara gelen fahi zamlarn, asgari ücrete yaplacak zamm gölgede brakmasndan endie duyuyor.

Asgari ücreti 5 bin 500 lira olarak bekliyordum

Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikada içi olarak çalan Ahmet Yayla,4 bin 253 lira olan asgari ücretin zamlar karsnda eriyeceini belirterek, Son günlerde dövizden dolay tüm tüketim ürünlerine, gdaya ve birçok ürüne gelen zamlarla kyaslarsak asgari ücrete yaplan zam biraz yetersiz kalyor. Dolarn dümesi, dolardan dolay artan fiyatlarn geri çekilmesi ve halkn alm gücünün biraz daha yükselmesiyle 4 bin 253 liralk asgari ücretin, insanlara daha iyi bir geçim, yaam olabileceini umut ediyoruz. Ben asgari ücreti 5 bin 500 lira olarak bekliyordum. 5 bin 500 lira insanlarn normal bir geçim kayna olarak kullanabilecekleri bir miktar olabilirdi. Asgari ücretten vergilerin kaldrlmas memnun etti. Sonuçta insanlarn eline geçen parayla beraber kullandklar parann yeterlilii önemlidir. Bunu da ocak ayndan sonra hepimiz hissetmeye balayacaz. dedi.

Asgari ücrete yaplan art yetersiz buluyorum

Bir terlik fabrikasnda içi olan Ramazan çetin, artan hayat pahallna ve zamlara dikkat çekerek, Asgari ücrete yaplan art hiçbir ey ifade etmeyecek. u an herkes mevcut durumu görüyor. Bir çuval eker 360 lira olmu. 1 kilogram çay 160 lira olmu. 2000 lira ev kiras veriyorum. Elektrik su faturalarn hesapladmzda bu artn yeterli olacan sanmyorum. 5000 lira gibi bir rakam bekliyordum. Fakat olmad. Ben kiracym 2000 lira ev kiras veriyorum 2000 lira kira verdikten sonra 2 bin 250 lira kalyor. 3 tane çocuk okutuyorum. çocuklarn defteri, servisi ve dier giderleri hesaplandnda bir ey kalmyor. ifadelerini kulland.

Asgari ücrete yaplan art zam olarak bizden geri alnyor

Bir terlik fabrikasnda çaltn belirten Yasin Demir, asgari ücrete yaplan art yetersiz bulduunu belirterek, unlar söyledi:

Asgari ücrete yaplan art zam olarak bizden geri alnyor. Geçinemiyoruz, çünkü geçim zor. Halkn durumu zaten hep kötüye gidiyor. Zamlardan dolay Türkiye diye bir ey kalmad. u an bataklktayz. Her ey zamland, her eyin fiyat iki kat artt. u anda cebimde 5 kuru para yok. Maam çekmeye gidiyorum ve maam bugün bitecek. Aldm para geri gidecek. 12 saat çalyorum ve 4 bin 200 lira maa alyorum.

Asgari ücreti 5 bin lira yapsalar yine az

Günümüz artlarna göre asgari ücretin 6 bin lira olmas gerektiini savunan emekli Kazm Kara, Asgari ücreti 5 bin lira yapsalar yine az. Asgari ücreti 4 bin 253 lira olmu, bu para neye yetecek? Dün asgari ücrete zam yapld ama akaryakta yine zam geldi, yazk. Asgari ücrete yaplan bu art az buldum. Millet kömür alamyor. Elektrik su ve doalgaz faturalar derken para yetmiyor. Asgari ücretin yaklak 6 bin lira olmas lazmd. eklinde konutu.

Asgari ücrete yaplan art yeterli buluyorum

Asgari ücrete yaplan artn yeterli olduunu ifade eden örenci Mustafa Can, Asgari ücrete yüzde 50 orannda zam yapld. Tabi son zamanlarda zamlar var ama bu rakam iyi bir rakam. Yine asgari ücretten verginin kaldrlmas da iyi oldu. çünkü vergilerle birlikte maa düüyordu. Vergilerin kaldrlmas güzel oldu. Aslnda geçmi dönemlerde yaplan zamlara göre baktmzda son 20 ylda en yüksek rakam olduunu söyleyebiliriz. Zaten asgari ücreti ne kadar yüksek yaparlarsa yapsnlar, bizim milletimiz yine de en yükseini isteyecei için yaplan art yeterlidir. diye konutu.

Asgari ücrete yaplan art normal buluyorum

Asgari ücretli olarak bir hal fabrikasnda çaltn ifade eden Mehmet Klç, Asgari ücrete yaplan art normal buluyorum. Ancak u duruma göre yani son yaplan zamlara göre asgari ücretin 5 bin lira olmas lazmd. çünkü her gün her eye zam geliyor. Her eye zam geldii için içiye de bir ey kalmyor. deerlendirmesinde bulundu.

Asgari ücrete yaplan artn ardndan iten çkarldk

Hal fabrikasnda çaltn ve asgari ücrete yaplan artn ardndan bu sabah iten çkarldn iddia eden Mehmet Yaar, u anda Bapnarda çou içiye çk veriyorlar. Arkadamla birlikte bizi bugün iten çkardlar. Sabahleyin ii gittik, çkmz verdiler. Otobüse binip tekrar geldik. Zammn bir anlam kalmad. u an isiz kaldm. Ne yapacam düünüyorum. Acaba i bulabilir miyim? çou kiiye de çk verirler. Ylbandan sonraya bu durum devam eder. Ylbandan sonra da tekrar içi almaya balarlar. Her sene böyle oluyor.

Mehmet Yaar ile birlikte ayn fabrikada çaltn ve bu sabah iten çkarldn iddia eden Seyfettin çakmak, Sabah ii gittiimizde bizi fabrikaya almadlar, çklarnz verildi, evinize gidebilirsiniz dediler. mzamz atarak çktk. Asgari ücrete yaplan zammn ardndan bizi iten çkardlar. dedi.

Hayat pahallna göre asgari ücrete yaplan art bir ey deil

Asgari ücrete yaplan art ne düük ne de yüksek bulduunu belirten emekli Mehmet Fatih Terlik, Asgari ücrete yaplan art normal buluyorum. Aslnda yeterli deil ama fena da deil. Hayat pahallna göre yaplan art bir ey deil ama bir emekli maana göre iyi diyebilirim. Emekli olarak bende bir ey beklemiyorum. çünkü bunlar bize bir ey vermezler. Enflasyon neyse emekliye de o kadar zam verecekler. u anda 2 bin 500 lira emekli maa alyorum. Ev kiras 2 bin 500 lira olmu. çocuklar çalmasa aç kalrz. 2 bin 500 lira nedir? diye sordu.

Zamlara kar asgari ücrete yaplan art yetersiz buluyorum

naat içisi Fikri Annaç, Zamlara kar asgari ücrete yaplan art yetersiz buluyorum. Akam zam ile yatyoruz, sabah zam kalkyoruz. Asgari ücretin 5 bin lirann üzerinde olmas lazmd. 4 bin 250 liralk art yetersiz. diye konutu.

Cevher Gök ve Hüsamettin Sidal ise asgari ücrete yaplan artn yeterli ve açklanan rakamn çok iyi bir rakam olduunu ifade ettiler.

Ana Sayfaya Git