Veteriner tıbbi ürünler yönetmeliğinde değişiklik

Veteriner tıbbi ürünlerin pazarlama izni işlemlerinde, Tarım ve Orman Bakanlığından ruhsatlı, üretim ve ön ithal izinli ürünler ile işlemleri devam eden ürünlerin sahiplerine, daha önce tanınan 5 yıllık süre, sektör ve dünyadaki gelişmeler sonucu ortaya çıkan ihtiyaç nedeniyle 8 yıla çıkarıldı.

Haberler 18.09.2020 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanlnn Veteriner Tbbi Ürünler Hakknda Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmeliki, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Yönetmelik, veteriner tbbi ürünlerin üretimi, ithalat, ihracat, kullanm, ambalajlanmas, etiketlenmesi, tantm, nakliyesi, depolanmas, reçeteli ya da reçetesiz sat, izin verilmesi, kontrolü ve teminine ilikin uygulamalar düzenliyor.

VETERNER TIBB ÜRÜNLER

Buna göre, veteriner tbbi ürünlerin pazarlama izni ilemlerinde, sadece ihraç amaçl olanlar hariç, bakanlktan ruhsatl, üretim ve ön ithal izinli ürünlerle ilemleri devam eden ürünlerin sahiplerine, daha önce tannan 5 yllk süre, sektör ve dünyadaki gelimeler sonucu ortaya çkan ihtiyaç nedeniyle 8 yla çkarld. Söz konusu süre pek çok ilaç ve a iin 31 Ekimde sona eriyordu.

Süresinde bavuran ancak dosyas teknik ve idari açdan yetersiz bulunan ürünlere ait dosyalarla ilgili pazarlama izni sahiplerine bilgi verilecek ve en erken belirtilen sürenin sonundan balamak üzere, bildirim tarihinden itibaren bakanlkça en fazla bir yllk ek süre tannabilecek.

Bu düzenleme sadece ürünlerle ilgili çalmalarn güncel mevzuata uygun ekilde bakanla sunulmasnda tannan süreyi uzatma amaçl olarak hazrland. Bu alanda tüm üretim yerleri bakanlkça denetlenerek, buralarn iyi üretim uygulamalar (GMP) standartlarna uygunluklar kontrol ediliyor.

Ana Sayfaya Git