(Video) Ev alacaklar dikkat!

Pandeminin ardından emlak sektöründe yeniden hareketlenme başlarken. Evini satmak isteyen ev sahipleri ile ev almak isteyenleri ilgilendiren kritik bir düzenleme daha hayata geçti. Türk lirasında değer kaybını önlemek için yapılan düzenleme ile sözleşmelerde TL ile ödeme yükümlülüğü zorunlu hale gelirken düzenleme taşıt satış sözleşmelerini içermiyor.

Haberler 21.04.2022 - 16:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pandeminin ardndan emlak sektöründe yeniden hareketlenme balarken. Evini satmak isteyen ev sahipleri ile ev almak isteyenleri ilgilendiren kritik bir düzenleme daha hayata geçti. Türk lirasnda deer kaybn önlemek için yaplan düzenleme ile sözlemelerde TL ile ödeme yükümlülüü zorunlu hale gelirken düzenleme tat sat sözlemelerini içermiyor.

Hazine ve Maliye Bakanl tarafndan hazrlanan Türk Paras Kymetini Koruma Hakknda 32 Sayl Karara likin Teblide Deiiklik Yaplmasna Dair Tebli Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Düzenleme ile dövize endeksli menkul sat sözlemelerinde ödeme yükümlülüklerinin Türk lirasyla yaplmas ve kabul edilmesi zorunlu hale geldi.

Türkiyede yerleik kiiler, bugüne kadar kendi aralarnda akdedecekleri, tat dndaki menkul sat sözlemelerinde bedeli ve bu sözlemelerden kaynaklanan dier ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlatrabiliyordu.

Tebli ile söz konusu sözlemelere ilikin ödeme yükümlülüklerinin Türk lirasyla yaplmas ve kabul edilmesi zorunluluu getirildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git