(Video) Ev alacaklar dikkat!

Pandeminin ardından emlak sektöründe yeniden hareketlenme başlarken. Evini satmak isteyen ev sahipleri ile ev almak isteyenleri ilgilendiren kritik bir düzenleme daha hayata geçti. Türk lirasında değer kaybını önlemek için yapılan düzenleme ile sözleşmelerde TL ile ödeme yükümlülüğü zorunlu hale gelirken düzenleme taşıt satış sözleşmelerini içermiyor.

(Video) Ev alacaklar dikkat!

Pandeminin ardından emlak sektöründe yeniden hareketlenme başlarken. Evini satmak isteyen ev sahipleri ile ev almak isteyenleri ilgilendiren kritik bir düzenleme daha hayata geçti. Türk lirasında değer kaybını önlemek için yapılan düzenleme ile sözleşmelerde TL ile ödeme yükümlülüğü zorunlu hale gelirken düzenleme taşıt satış sözleşmelerini içermiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenleme ile dövize endeksli menkul satış sözleşmelerinde ödeme yükümlülüklerinin Türk lirasıyla yapılması ve kabul edilmesi zorunlu hale geldi.

Türkiye'de yerleşik kişiler, bugüne kadar kendi aralarında akdedecekleri, taşıt dışındaki menkul satış sözleşmelerinde bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırabiliyordu.

Tebliğ ile söz konusu sözleşmelere ilişkin ödeme yükümlülüklerinin Türk lirasıyla yapılması ve kabul edilmesi zorunluluğu getirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz