Yarım bırakılan havalimanından 700 bin kişi uçtu

Bingöl'de, 1995 yılında yapımına başlanan ve inşaatı alt temel seviyesinde iken 2001 yılı genelgesiyle yarım bırakılan Bingöl Havalimanı, hizmete başladığı 2013 yılından bugüne 700 bin yolcuya hizmet verdi

Haberler 22.06.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde, 1995 ylnda yapmna balanan ve inaat alt temel seviyesinde iken 2001 yl genelgesiyle yarm braklan Bingöl Havaliman, hizmete balad 2013 ylndan bugüne 700 bin yolcuya hizmet verdi.

Bingöl Valilii l Özel daresi tarafndan 1995 ylnda temeli atlan ancak ödenek yetersizlii nedeniyle yarm kalan Bingöl Havaalan Projesi, 2009 ylnda revize edilerek yeniden ihaleye çkarld.

Dönemin Ulatrma ve Denizcilik Bakan Binali Yldrm ile Kalknma Bakan Cevdet Ylmazn da katld bir törenle 2010 ylnda yeniden temeli atlan ve 122 milyon lira yatrmla 3 ylda tamamlanarak uçua hazr hale getirilen havaliman, 2013te Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan hizmete açld.

Havalimanndan 700 bin kii uçtu

Kent merkezine 8 kilometre mesafedeki çeltiksuyu köyünde 4 bin metrekare kullanm alanna sahip ina edilen ve 2 bin 300 metre uzunluunda 60 metre geniliinde pisti bulunan havaalan, yllk 500 bin yolcu tama kapasitesine sahip.

Bingöl ve yöresinin hava ulam ihtiyacn karlayan havaliman, kentin prestijini artrarak özel sektör yatrmlarnn gelmesine ve örenci ile memurlarn kenti rahat bir ekilde tercih etmesine neden oldu.

Bir milyon 744 bin metrekare alan üzerine kurulu, iç hatlar terminal binas, giri kontrol binas, teknik blok-kule, DHM hizmet binas, s merkezi, su deposu ve güç merkezi, itfaiye binas, i makineleri garaj ve sundurma ile geni oto parkna sahip havalimannda, faaliyete geçtii 2013 temmuz ayndan bugüne 700 bin kii faydaland.

- Bingölden stanbul ve Ankara günlük uçular

Türk Havayollarnn hergün stanbul Atatürk Havaliman, Anadolu Jetin haftann 5 günü Ankara ve Pegasusun haftada 3 gün stanbul Sabiha Gökçene karlkl ve yurt d balantl seferlerin yapld Bingöl Havaliman, gurbetçiler için de ulamda hz ve konforu getirdi.

- dünyasnn tercih ettii ulam

Müstakil Sanayici ve adamlar Dernei (MÜSAD) Bingöl ube Bakan Ali Akbana, AA muhabirine yapt açklamada, i dünyasnn yatrm yapaca bölgede ilk arad eyin hava ulam olduunu söyledi.

Bir kentin kalknmasnda havalimannn lokomotif görevi gördüünü anlatan Akbana, öyle dedi:

Bingölde havalimann yaplm olmas ilimizde yerelde ve ulusal anlamda birçok deiime sebep olmutur. Üniversiteye kalifiye elemanlarn gelebilmesi ve sanayinin gelimesi için havaliman ciddi bir katma deerdir. dünyas hava ulam konusunda sknt olan illeri tercih etmiyor. Ülkemizde neredeyse havaliman olmayan il kalmad. Kentlerin ekonomik kalknmasnda havaliman çimento görevi görmektedir.

Yolculardan Abdullah Güven, havaalan sayesinde daha güvenli ve konforlu bir yolculuk yaparak slaya geldiklerini belirtti. Güven, Bursada yaayan bir Bingöllü olarak daha önce memlekete gelip giderken yollarda, otobüslerde çektiimiz eziyetler had safhadayd. Havaalan sayesinde artk daha rahat bir ekilde memleketimize gelip gidiyoruz. Bu yatrm herkesin faydasnadr, emei geçen herkese teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Vatandalardan Mehmet Erdoan ise havaalannn bir kent için en büyük yatrm olduunu vurgulayarak havaalannn yaplmasnda emei geçenlere teekkür etti.

- Bingölde Cideye direk uçular

Bingölde umre ve hac organizasyonu yapan Fuat Korkutata, kentte havaliman açlmasnn büyük bir nimet olduunu söyledi.

Daha önce hac ve umre için vatandalarn karayolu ile dier illerdeki havalimanlarna nakledildiini anmsatan Korkutata, Hac ve umre döneminde direkt Bingölden uçuyoruz. Ben buradan ylda en az 2-3 uçak kaldryorum. Hac ve umreci adaylarmz Bingöl Havalimannda uçaa bindiriyoruz direkt Suudi Arabistann Cide kentine ulatryoruz. Bu bizim için gerçekten çok güzel ve özel bir hizmettir. Sebep olanlardan Allah raz olsun. diye konutu.

Ana Sayfaya Git