Yaş sebze meyve ihracatı 1 milyar 24 milyon dolara ulaştı

Yaş meyve sebze mamulü ihracatının 1 milyar doları aştığı bildirildi. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, yaş meyve sebze mamulü ihracatının 1 milyar doları aştığını belirtti.

Haberler 31.08.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uçak, yapt yazl açklamada, ya meyve sebze mamulü ihracatçlarnn 1 Ocak-28 Austos döneminde ihracatn yüzde 6lk artla 1 milyar 24 milyon dolara tadn kaydetti.

Hayrettin Uçak, bu dönemde en çok ihraç edilen ürünlerin kurutulmu domates, meyve kabuklar, meyve sular ve konsantreleri, sular ve gazl içecekler, turular, domates salças, konserve sebzeler olduunu aktard.

Mamul ihracatnn yüzde 40nn Ege Bölgesinden gerçekletirildiini ifade eden Uçak, unlar kaydetti:

Egeli ihracatçlarmzn baar pay yadsnamaz. Mamuldeki en önemli ürünlerin banda kurutulmu domates, domates konservesi ve salça geliyor. Kornion turu ve kuru domateste Türkiyenin ihracatnn yüzde 80i bizim topraklarmzdan yaplyor. Bize gayret etmek, üretmek, çalmak yakr. Her bir üreticimizin her bir ihracatçmzn sesine kulak kabartarak yaptmz istiareler, detayl görümeler, taraflarn beklentileri, kaydedilen ilerleme ve gelecek rotas hakknda önemli çktlar görmemize yardmc oluyor.

lk 7 ayda Almanyaya 143 milyon dolar, ABDye 106 milyon dolar, Iraka 91 milyon dolar, ngiltereye 67 milyon dolar, Hollandaya 59 milyon dolar olmak üzere 171 ülkeye ihracat gerçekletirdik.

Ana Sayfaya Git