Yatırımcılar sıraya girdi!

Teşvik uygulaması, coğrafi konumu ve genç nüfusu dolayısıyla yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Mardin'de, tamamlanma aşamasına gelen 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) girişimcilerin gözdesi oldu.

Haberler 08.01.2021 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin istihdam ve ekonomisine ciddi katk salayacak olan ve ilk etapta 5 bin kiinin istihdam edilecei 2. OSBde yatrmclar yeni yer tahsisi için sra bekliyor. Doluluk orannn yüzde 100e ulat Mardin 1. OSBnin ardndan Yeilli ilçesinde 104 hektar üzerine kurulacak 2. OSBde alt ve üst yap çalmalar bitme noktasna geldi.

Vali Mahmut Demirtan talimatyla OSBde çalmalara hz verilirken, ksa sürede fabrikalarn kurulmas için çalmalar titizlikle yürütülüyor.

Gda, tekstil, plastik, makine, kimya, elektrik, medikal ve salk sektörlerinde youn ilgi gösteren yerli ve yabanc yatrmclar, yer tahsisinin ardndan 72 parselde fabrikalarn temellerini atmak için gün sayyor.

Mardin 2. OSB Müdürü Mahmut Acay, jeoloji ve jeoteknik etütleri yaptktan sonra 2015te OSBnin imar planna geçtiklerini, plann, bakanlktan onaylanmasyla alt ve üst yap ihalesini gerçekletirdiklerini, alt yapda kanalizasyon, drenaj, yamur ve içme suyu, su deposu, fosseptik ve yol üst yapsn geçen yl tamamladklarn söyledi.

imdi elektrik alt yapsn yaptklarn ve birkaç ay içinde bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Acay, Zeytinli Mahallesinde 1040 dönümlük alan üzerine kurulacak OSBnin 632 dönümünün sanayi parseli olarak belirlendiini, 3 dönümden 39 dönüme kadar toplam 72 parselin bulunduunu bildirdi.

ALANIMIZ YETMEYECEK

Bölgenin, Suriye ve Iraka yakn olmas açsndan önem tadn, bunun yannda, tevik uygulamalar, corafi konumu ve genç nüfusu dolaysyla da çok büyük bir avantaj saladn vurgulayan Acay, yatrmclarn heyecanla bitmesini bekledii OSB için youn bir bavurunun olduuna dikkati çekti.

Acay, öyle konutu:

2015te talepleri almaya baladk. Yaklak 550 talebe yaklamt. Valimizin talimatlar dorultusunda bu talepleri güncellemeye baladk. Her gün bu say artmakta. Yabanc yatrmclar da var. u anda ar bir talep var. Sanayi alanmz 632 bin metrekare, u andaki talep bir milyon metrekareyi geçti. Tahsis çalmalarna geçtik. Hedefimiz 2021de bütün parsellerde fabrikalar yükseltmek. Alanmz yetmeyecek. Genileme alanlarmz mevcut. 5 bin dönüme yakn genileme alanmz var. Oray da kullanacaz zamanla.

Acay, bölgenin yldz olacak yeni sanayi bölgesinin kentin istihdamna da büyük katk sunacan dile getirerek, ilk etapta 5 bin kiinin istihdam edilmesini hedeflediklerini, karma bir OSB olduunu, bölgenin istihdam sorununu çözecek, teknolojiyi getirebilecek büyük yatrmlara öncelik tanyacaklarn belirtti.

Yeni ylda bütün parsellerde fabrikalarn temellerinin atlmasnn hedeflendiini, yatrmclarn da bunu heyecanla beklediini vurgulayan Acay, Günde en az 10 yatrmc ziyarete geliyor. Tahsis çalmalarna geçtik. Sanayicilerimizi sokabilecek duruma geldik. 2-3 ay içinde tahsislere balayacaz. ifadelerini kulland.

YATIRIMCILAR HEYECANLA BTMESN BEKLYOR

Yatrmc Yusuf Kaya da sklkla 2. OSBdeki çalmalar yerinde gördüklerini, heyecanla bitmesini beklediklerini söyledi.

Yer tahsisi yaplrsa güzel bir tesis kurmay hedeflediklerini belirten Kaya, öyle konutu:

çalmalarz ve üretim faaliyetlerimizi burada da sürdürmek istiyoruz. Mevcut iletmemiz bize küçük geliyor. letmemizde 170 personel istihdam ediyoruz. Allah ksmet ederse burada 10 bin metrekare alan istedik. Ham kuma burada ileyip, sata hazr bir ekilde sevkiyat yapmay düünüyoruz. Bütün birimlerimiz burada olacak. Tahsis edilmesi halinde entegre bir tesis düünüyoruz. lk hedefimiz yaklak 450 personel istihdam etmek.

2. OSBnin devletin de desteiyle ksa sürede bitirileceini öngördüklerini aktaran Kaya, güzel istihdamlar yaratacak OSBnin Mardinin için hayrl olmasn diledi.

Yatrmc Aziz Bakay da dokuma grubu olarak 2. OSBde üretim yapmay arzuladklarn dile getirdi.

2015te ie baladklarn ve ilerin gelimesiyle sürekli alan büyüttüklerini aktaran Bakay, öyle devam etti:

Talepler dorultusunda bizler de istihdam büyütmeye çalyoruz. Talep var, biz de bunu karlamak için 2. OSByi düünüyoruz. Tahsisler olursa bu anlamda yatrm yapmak istiyoruz. Tarihi pek Yoluna ve havalimanna yakn, snr kenti olmas, ulam kolayl, bunlar yatrmclar için kaçnlmaz bir frsat. 1. OSBdeki yatrmmz koruyarak buraya ikinci bir yatrm düünüyoruz. Ksmet olursa yakn bir zamanda bunu da faaliyete geçirmeyi planlyoruz.

Ana Sayfaya Git