Yatırımın Yarısını devlet karşılıyor!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu "Arazi ise bedava arazi, bina ise bedava bina, makine ise faizsiz kredi, işletme kredisi ise faizin yarısını devlet karşılayacak. Devlet ürettiğiniz malın gideceği yere kadar nakliyesi için kredi verecek. Sizlere bir tek çalıştırmak kalacak"

Haberler 19.02.2017 - 10:52 Son Güncelleme : 19.02.2017 - 10:54

DYARBAKIR/STANBUL-Dou ve Güneydou illerini kapsayan Cazibe Merkezleri Program ile ilgili yatrmclar Diyarbakr ve anlurfaya davet eden AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ensariolu, Arazi ise bedava arazi, bina ise bedava bina, makine ise faizsiz kredi, iletme kredisi ise faizin yarsn devlet karlayacak. Devlet ürettiiniz maln gidecei yere kadar nakliyesi için kredi verecek. Sizlere bir tek çaltrmak kalacak. dedi.

Diyarbakr ve anlurfaya hizmet veren Karacada Kalknma Ajans tarafndan stanbulda düzenlenen Cazibe Merkezleri tantm toplantsnda konuan Ensariolu, Turgut Özal döneminden bugüne kadar yaplan tevik paketlerinin çeitli nedenlerle yeterince baarl olamadn söyledi.

GAP projesi tamamlandnda sadece Diyarbakrda 4,5 milyon dönüm arazinin sulama imkanna kavuacan belirten Ensariolu, böylece üretimin 2-3 katna çkacan dile getirdi. Ensariolu, otoyollar, duble yollar, uluslararas havaliman ile Diyarbakrda yatrm için altyapnn hazr durumda olduunu ifade etti.

Son tevik sisteminin de yatrmcnn bahane üretemeyecei kadar iyi olduunu vurgulayan Ensariolu, öyle konutu:

Arazi ise bedava arazi, bina ise bedava bina, makine ise faizsiz kredi, iletme kredisi ise faizin yarsn devlet karlayacak. Devlet ürettiiniz maln gidecei yere kadar nakliyesi için kredi verecek. Sizlere bir tek çaltrmak kalacak. Kim Diyarbakra yatrm yapmak isterse bizler onun hizmetinde olacaz. adamlarmz yatrm aamasnda hiçbir engelle karlamayacak.

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Bakan Ahmet Sayar ise güvenlikle ilgili endielerin yersiz olduunu ifade ederek Ülkedeki, dünyadaki genel skntlar ne ise Diyarbakrda da o ölçüde var. Yatrm açsndan da uygun bir ortam bulunuyor. Diyarbakrl i adam hemehrilerimizi bu frsatlardan yararlanarak yatrm yapmaya çaryorum. diye konutu.

Binin üzerinde yatrm bavurusu

Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral da cazibe merkezleri program ile yatrmclara danmanlk, yer tahsisi, bina yapm, faizsiz yatrm kredisi, faiz indirimli iletme kredisi ve üretim tesisi tama destei gibi alanlarda önemli destekler verildiini söyledi.

Yatrmlardan yararlanma koullar hakknda bilgi veren Maral, unlar kaydetti:

malat sanayisinde asgari sabit yatrm tutar 2 milyon TL, asgari istihdam ise 30 kii olmaldr. çar merkezinde hizmet sözlemesi yaptktan sonra asgari 200 kii istihdam edilmelidir. Üretim tesisini tamak için son iki yl içerisinde üretimin devam etmesi, sonrasnda ise en az 200 kii istihdam edilmelidir. Kredilendirilecek yatrmn ise en az yüzde 30unun öz kaynaklardan karlanmas gerekiyor. Ayrca Organize Sanayi Bölgelerinde altyap hizmetleri devlet tarafndan karlanacak.

Maral, 24 Ocakta balayan ve 27 ubatta sona erecek Cazibe Merkezi Programna Diyarbakr ve anlurfa için bugüne kadar binin üzerinde bavuru olduunu, bunlarn büyük bölümünün de yatrma dönümesini beklediklerini sözlerine ekledi. Toplantya, AK Parti stanbul Milletvekili Hasan Turan, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Bakan Yasin Ekinci, Diyarbakr Tantma Kültür ve Yardmlama Vakf (DTAV) Bakan Aydoan Ahakn, Diyarbakrl ve anlurfal i adamlar katld.

Ana Sayfaya Git