Görüş Bildir

Yatırımın Yarısını devlet karşılıyor!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu "Arazi ise bedava arazi, bina ise bedava bina, makine ise faizsiz kredi, işletme kredisi ise faizin yarısını devlet karşılayacak. Devlet ürettiğiniz malın gideceği yere kadar nakliyesi için kredi verecek. Sizlere bir tek çalıştırmak kalacak"

Yatırımın Yarısını devlet karşılıyor!

DİYARBAKIR/İSTANBUL-Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili yatırımcıları Diyarbakır ve Şanlıurfa’ya davet eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu, "Arazi ise bedava arazi, bina ise bedava bina, makine ise faizsiz kredi, işletme kredisi ise faizin yarısını devlet karşılayacak. Devlet ürettiğiniz malın gideceği yere kadar nakliyesi için kredi verecek. Sizlere bir tek çalıştırmak kalacak." dedi.

                                                Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya hizmet veren Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından İstanbul’da düzenlenen Cazibe Merkezleri tanıtım toplantısında konuşan Ensarioğlu, Turgut Özal döneminden bugüne kadar yapılan teşvik paketlerinin çeşitli nedenlerle yeterince başarılı olamadığını söyledi.

GAP projesi tamamlandığında sadece Diyarbakır’da 4,5 milyon dönüm arazinin sulama imkanına kavuşacağını belirten Ensarioğlu, böylece üretimin 2-3 katına çıkacağını dile getirdi. Ensarioğlu, otoyollar, duble yollar, uluslararası havalimanı ile Diyarbakır’da yatırım için altyapının hazır durumda olduğunu ifade etti.

Son teşvik sisteminin de yatırımcının bahane üretemeyeceği kadar iyi olduğunu vurgulayan Ensarioğlu, şöyle konuştu:

"Arazi ise bedava arazi, bina ise bedava bina, makine ise faizsiz kredi, işletme kredisi ise faizin yarısını devlet karşılayacak. Devlet ürettiğiniz malın gideceği yere kadar nakliyesi için kredi verecek. Sizlere bir tek çalıştırmak kalacak. Kim Diyarbakır’a yatırım yapmak isterse bizler onun hizmetinde olacağız. İş adamlarımız yatırım aşamasında hiçbir engelle karşılaşmayacak."

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ise güvenlikle ilgili endişelerin yersiz olduğunu ifade ederek "Ülkedeki, dünyadaki genel sıkıntılar ne ise Diyarbakır’da da o ölçüde var. Yatırım açısından da uygun bir ortam bulunuyor. Diyarbakırlı iş adamı hemşehrilerimizi bu fırsatlardan yararlanarak yatırım yapmaya çağırıyorum." diye konuştu.

Binin üzerinde yatırım başvurusu

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral da cazibe merkezleri programı ile yatırımcılara danışmanlık, yer tahsisi, bina yapımı, faizsiz yatırım kredisi, faiz indirimli işletme kredisi ve üretim tesisi taşıma desteği gibi alanlarda önemli destekler verildiğini söyledi.

Yatırımlardan yararlanma koşulları hakkında bilgi veren Maral, şunları kaydetti:

"İmalat sanayisinde asgari sabit yatırım tutarı 2 milyon TL, asgari istihdam ise 30 kişi olmalıdır. Çağrı merkezinde hizmet sözleşmesi yaptıktan sonra asgari 200 kişi istihdam edilmelidir. Üretim tesisini taşımak için son iki yıl içerisinde üretimin devam etmesi, sonrasında ise en az 200 kişi istihdam edilmelidir. Kredilendirilecek yatırımın ise en az yüzde 30’unun öz kaynaklardan karşılanması gerekiyor. Ayrıca Organize Sanayi Bölgelerinde altyapı hizmetleri devlet tarafından karşılanacak."

Maral, 24 Ocak’ta başlayan ve 27 Şubat’ta sona erecek Cazibe Merkezi Programı’na Diyarbakır ve Şanlıurfa için bugüne kadar binin üzerinde başvuru olduğunu, bunların büyük bölümünün de yatırıma dönüşmesini beklediklerini sözlerine ekledi. Toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Yasin Ekinci, Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Başkanı Aydoğan Ahıakın, Diyarbakırlı ve Şanlıurfalı iş adamları katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi