Yeni sigortayla çiftçiye gelir istikrarı sağlanacak

Çiftçi 16 yılda sigorta zırhıyla kuşatıldı. AK Parti 2017’de tarım sigortalarının kapsamını genişletirken, 2020 hedefi ise çiftçiye rahat bir nefes aldıracak. 2020’de gelir sigortasına geçilmesiyle, çiftçiye gelir istikrarı sağlanacak.

Haberler 02.06.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çiftçiyi koruma önlemlerine bir yenisi daha ekleniyor. AK Parti 2017 ylnda kapsamn genilettii tarm sigortalarna bir yenisini daha ekliyor. 2020de çiftçiler için gelir sigortas uygulamas balatlacak. çiftçiyi tarlada koruyacak yeni bir sigorta daha geliyor. Hükümet 2017 ylnda tarm sigortalarnn kapsamn genileterek yeni uygulamalar balatm, budayda 81 ilde havza bazl kuraklk verim sigortasna, kirazda yamur kaynakl çatlama sigortasna, asma yapranda hasar sigortasna, meyve aaçlarnn urayaca hasar sigortasna geçmi, büyükba ve küçükba hayvanlar da hrszla kar teminat kapsamna almt.

çALIMALAR HIZLANDI

Devlet Destekli Tarm Sigortas Sistemi gelitirerek Mill Tarm Projesine uyumu hedefleyen hükümet, geçtiimiz yllarda balatt, çiftçi Gelir Sigortas çalmalarn da hzlandrd. Son ekli verilen sigorta için çalmalar 24 Haziran Cumhurbakanl ve Parlamento seçimleri sonrasnda hzlandrlacak. 2020 ylnda hayata geçmesi beklenen sigorta, çiftçiye tarlasnda zarar gören ürününe devlet destei garantisi veriyor.

KORKMADAN EKP-BçEBLECEK

Üreticinin korkulu rüyas haline gelen, doal afetler sonucu olumu rekolte düüklüü 2020de devreye girecek olan gelir sigortasyla tarihe karacak. çiftçi korkmadan ürününü ekip biçebilecek. Sigorta, çiftçilere gelir istikrar da salayacak.

850 MLYON LRALIK HASAR ÖDEMES

Tarm Sigortalar Havuzu (TARSM) tarafndan balatlacak yeni sistemle çiftçinin gelir riskleri sigortalanm olacak. TARSM, 2017de toplad tarm sigortas primleri 1.6 milyar liray bulmu, primin 765 milyon liras çiftçiden gelirken çiftçiye 850 milyon liralk hasar ödemesi yaplmt. 2018de yeni tahl ürünleri de kuraklk sigortasnda teminat kapsamna alnm, büyükba, küçükba ve kümes hayvanlar hayat sigortalar kapsamnda olan hastalk teminatna epidemik ve sr brusellozu, sr tüberkülozu gibi ihbar mecburi hastalklarn büyük bir çounluu ilave edilmiti.

Ana Sayfaya Git