Yenişehir Ziraat artık faaliyette

2010 yılında Merkez ilçelerin kurulmasıyla birlikte sadece bir Ziraat Odası’nın hizmet verdiği Diyarbakır’da, Yenişehir İlçe Ziraat Odası da artık hizmet sunacak.

Haberler 28.01.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yllar yldr bir tek Ziraat Odasnn hizmet verdii Diyarbakrda artk, ikinci bir Ziraat Odas var. uzun hukuku mücadeleler sonucunda, Yeniehir ilçe Ziraat Odas Bakanl kuruldu. Bakanln Süleyman skenderoluun üstlendii Yeniehir Ziraat, çiftçiye yönelik çalmalarna jet hzyla balad.

çiftçilerin sesi ve kula olacaklar gibi, hizmet alannda köprü vazifesi göreceklerini söyleyen Yeniehir Ziraat Odas Bakan skenderolu, Söz Habere konutu. skenderolu öyle dedi;

çFTçLK BELGELERN SNMEYE BALADIK

lçemizde daha önce Ziraat odas olmadndan dolay bir çok hizmet aksyordu. Bunun üzerine Yeniehir Ziraat Odasnn kurulmas için, mücadele balatt. Türkiye Ziraat Odalar Birliine müracaat ederek Sayn Genel Bakanmz emsi Bayraktar ve Güneydou Anadolu Bölge koordinatörü Sayn Mehmet Cevat Delilin katks ile ilçemizde olmayan Ziraat odasn kurduk. 14. 08. 2016da genel kurula giderek arkadalarmzn vermi olduu oylar ile seçilerek bende Oda Bakanlna getirildim. Yaklak 10uncu aydan beridir de çiftçilerimizin hizmetindeyiz. çiftçilerimize çiftçilik belgelerini de sunmaya baladk. Yeniehir ilçe snrlarnda yaklak 160 bin dönüm arazi bulunmaktadr, 160 bin dönüm arazinin yaklak yüzde 78i suludur. Kalan yüzde 22si ise kurudur. Bu kuru arazide mercimek, buday ve arpa yetitiricilii üreticilerimiz tarafndan uygulanmaktadr.

çFTçYE HZMET EDEBLMEK

Ziraat Odas olarak üyelerimiz için çalmalarmz hzla sürdüreceiz. Amacmz çiftçilerimize en iyi ekilde hizmet vermektir. Ayrca üyelerimiz için hzla çalmalar yaparak desteklerimizi esirgemeyerek çalacaz. Burada birlikte yürüyeceiz. lçemiz çiftçisinin sorunlarn beraber çözeceiz. çiftçimizi ekonomik olarak refaha ulatrmak için beraber çalacaz. skenderolu, ilçede ziraat odas kurulmas konusunda çaba sarf Genel Bakan emsi Bayraktar ve Güneydou Anadolu bölge koordinatörü Mehmet Cevat Delil e teekkür etti.

Ana Sayfaya Git