Yenişehir Ziraat artık faaliyette

2010 yılında Merkez ilçelerin kurulmasıyla birlikte sadece bir Ziraat Odası’nın hizmet verdiği Diyarbakır’da, Yenişehir İlçe Ziraat Odası da artık hizmet sunacak.

Yenişehir Ziraat artık faaliyette

Yıllar yılıdır bir tek Ziraat Odası'nın hizmet verdiği Diyarbakır'da artık, ikinci bir Ziraat Odası var. uzun hukuku mücadeleler sonucunda, Yenişehir ilçe Ziraat Odası Başkanlığı kuruldu. Başkanlığını Süleyman İskenderoğlu’un üstlendiği Yenişehir Ziraat, çiftçiye yönelik çalışmalarına jet hızıyla başladı.

Çiftçilerin sesi ve kulağı olacakları gibi, hizmet alanında köprü vazifesi göreceklerini söyleyen Yenişehir Ziraat Odası Başkanı İskenderoğlu, Söz Haber'e konuştu. İskenderoğlu şöyle dedi;

ÇİFTÇİLİK BELGELERİNİ SİNMEYE BAŞLADIK

“İlçemizde daha önce Ziraat odası olmadığından dolayı bir çok hizmet aksıyordu. Bunun üzerine Yenişehir Ziraat Odası'nın kurulması için, mücadele başlattı. Türkiye Ziraat Odaları Birliğine müracaat ederek Sayın Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar ve Güneydoğu Anadolu Bölge koordinatörü Sayın Mehmet Cevat Delil’in katkısı ile ilçemizde olmayan Ziraat odasını kurduk. 14. 08. 2016’da genel kurula giderek arkadaşlarımızın vermiş olduğu oylar ile seçilerek bende Oda Başkanlığına getirildim. Yaklaşık 10’uncu aydan beridir de çiftçilerimizin hizmetindeyiz. Çiftçilerimize Çiftçilik belgelerini de sunmaya başladık. Yenişehir ilçe sınırlarında yaklaşık 160 bin dönüm arazi bulunmaktadır, 160 bin dönüm arazinin yaklaşık yüzde 78’i suludur. Kalan yüzde 22’si ise kurudur. Bu kuru arazide mercimek, buğday ve arpa yetiştiriciliği üreticilerimiz tarafından uygulanmaktadır.

ÇİFTÇİYE HİZMET EDEBİLMEK

Ziraat Odası olarak üyelerimiz için çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz. Amacımız çiftçilerimize en iyi şekilde hizmet vermektir. Ayrıca üyelerimiz için hızla çalışmalar yaparak desteklerimizi esirgemeyerek çalışacağız. Burada birlikte yürüyeceğiz. İlçemiz çiftçisinin sorunlarını beraber çözeceğiz. Çiftçimizi ekonomik olarak refaha ulaştırmak için beraber çalışacağız.  İskenderoğlu, ilçede ziraat odası kurulması konusunda çaba sarf  Genel Başkan Şemsi Bayraktar ve Güneydoğu Anadolu bölge koordinatörü Mehmet Cevat Delil’ e teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz