Yerli kripto para borsası global pazara nasıl açıldı?

ABD’den aldığı FinCen MSB lisansıyla global pazara açılan kripto para borsası Thodex’ın CEO’su Faruk Fatih Özer, borsalarının global pazara açılma sürecini anlattı. Özer, “Bu sektörde bir iş yapıyorsanız doğası gereği şirketinizin aynı zamanda global olması gerektiğini kabul etmeniz gerekir. Ben de en başından beri bu fikirle yola çıktım ve gerekli şartları ve lisansları tamamladığımız an yerelden çıkıp global şirkete dönüştük” dedi.

Haberler 11.07.2020 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kripto para borsas Koineks, geçtiimiz Mart aynda ABDden ald FinCen MSB lisansyla Thodex ad altnda global pazara açld. Thodexin CEO koltuunda oturan, yazlm ve e-ticaret alannda 5 yl akn süredir projelere imza atan Faruk Fatih Özer de global pazara açlma sürecini anlatt. Kurmu olduu kripto para alm satm platformunu en güncel teknolojiyi kullanarak iyiletirdiine dikkat çeken irketin kurucusu olan Özer, yerli bir markay global bir marka haline getirme kararnn nasl ortaya çktn ise öyle anlatyor: Ben Y kuandan bir yönetici olarak teknoloji ve onun hayatmza getirdii tüm güzelliklerle çok erken yata tantm ve örenciliimden i hayatma kadar hayatmn her annda teknolojiden yararlandm. Erken yata i hayatna atldm ve aile irketinde bir süre çaltktan sonra e-ticaret ve yazlm alannda farkl projelere imza attm.

YAPTIIMIZ SADECE TÜRKYEYE DEL DÜNYAYA HTAP EDYOR

Yazlm sektörünü göz önünde bulundurduumuzda hiçbir zaman bunun sadece yerel bir ekosisteme ait olduunu düünemeyiz. Bu sektörde bir i yapyorsanz doas gerei irketinizin ayn zamanda global olmas gerektiini kabul etmeniz gerekir. Ben de en bandan beri bu fikirle yola çktm ve gerekli artlar ve lisanslar tamamladmz an yerelden çkp global irkete dönütük. çünkü yaptmz iin sadece Türkiyedeki kullanclara deil, dünyann dört bir yannda yaayan kiilere hitap ettiini en bandan beri biliyorduk.

Startup kültürünü ve her an örenmenin esas alnd felsefesini içerisinde barndrarak global bir kurumsal irketin yöneticisi olma hedefiyle yola çktna dikkat çeken Özer bu yolda güçlü bir ekiple çaltna vurgu yapt. Özer, En bandan beri hedefim global pazara açlmak olduundan bu yolda bizimle çalan herkesin de farkl düünerek her an kendini gelitiren kiilerden olumas gerektiine dikkat ettim. Uzun çalmalar sonucunda hem Türkiyedeki ekibimiz hem de Amerikadaki danmanlarmz araclyla tüm yasal gereklilikleri yerine getirerek lisansmz aldk dedi.

Ana Sayfaya Git