Yerli otomobile ÇED başvurusu!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubunun (TOGG) Gemlik'te Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi Projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvuru dosyası, halkın görüşüne açıldı.

Haberler 03.03.2020 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanl çevresel Etki Deerlendirmesi, zin ve Denetim Genel Müdürlüünün web sitesinde yaymlanan ilanda konuya ilikin bilgiler verildi.

Buna göre, Bursann Gemlik ilçesi snrlarnda Türkiyenin Otomobili Giriim Grubu Sanayi ve Ticaret A tarafndan yaplmas planlanan Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi projesi ile ilgili çED süreci balad, bavuru dosyas halkn görüüne açld.

çED bavuru dosyasn incelemek isteyenler, Bakanlk merkezinde veya Bursa çevre ve ehircilik l Müdürlüünde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakknda Bakanla veya Valilie görü bildirebilecek.

Halk proje hakknda bilgilendirmek, görü ve önerilerini almak amacyla çED Yönetmeliinin 9uncu maddesi gereince 17 Martta Halkn Katlm Toplants düzenlenecek.

Toplantnn yeri ve saati ile ilgili çED zin Denetim Genel Müdürlüü ile çevre ve ehircilik l Müdürlüünden bilgi alnabilir.

çED bavuru dosyas neler içeriyor?

Halkn görüüne açlan bavuru dosyasnda yer alan bilgilere göre, toplam 1 milyon 201 bin 687,59 metrekarelik alanda kurulacak fabrikada, yllk 175 bin elektrikli otomobil üretilmesi planlanyor.

Planlanan faaliyet kapsamnda çalacak personel kaynakl evsel nitelikli atk sular kanalizasyon hattyla, ilgili belediyenin artma tesisine iletilerek artlacak.

Projenin iletme aamasnda meydana gelecek proses kaynakl endüstriyel nitelikli atk sular ise kurulacak artma tesisinde artlarak, ihtiyaç duyulmas durumunda proseste tekrar kullanlacak veya limit deerlere düürülerek alc ortama dearj edilecek.

Planlanan faaliyet kapsamnda olumas muhtemel evsel nitelikli kat atklar fabrika içerisindeki konteynerlerde muhafaza edilerek ilgili belediye tarafndan sahadan uzaklatrlacak.

Söz konusu proje kapsamnda, su, hava kirlilii, gürültü, ambalaj atklar, tehlikeli atklar, atk pil ve akümülatörler, atk yalar ve tbbi atklar gibi çevresel etkiler, ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde en aza indirgenecek.

Ana Sayfaya Git