Başkanlara tutuklama!

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kayapınar Belediye Başkanı Aydın ile Yenişehir Belediye Başkanı Kurbanoğl "Örgüt üyesiliğinden" tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberler 08.12.2016 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ADLYEYE GETRLDLER

Önceki gün e zamanl operasyonla evlerinden alnarak, l Emniyet müdürlüüne götürülen Aydn ile Kurbanolunun Terörle Mücadele ubesindeki sorgulamas dün, sabah sona erdi. ki ayr suç dosyasndan sorgulanan Aydn ve Kurbanolu, öleden sonra Diyarbakr Adliyesine sevk edildi.

K AYRI DOSYADAN SORGULAMA

Geni güvenlik önlemleri altnda Adliyeye getirilen Kayapnar Belediye Bakan Aydn ve Yeniehir Belediye Bakan Kurbanolu ayr ayr savclarda sorguland.

ÖRGÜT ÜYES OLMA SUçUNDAN

2016/39387 sayl, PKK/KCK silahl terör örgütüne üye olma suçunu içeren dosyadan Kayapnar merkez lçe Belediye Bakan Mehmet Ali Aydn, 2016/39377 PKK/KCK silahl terör örgütüne üye olma suçunu içeren dosyadan da Yeniehir merkez lçe Belediye Bakan Mehmet Selim Kurbanolunun savclkta yaplan sorgulamalar ksa sürdü.

SAVCI TUTUKLAMAYA SEVK ETT

Savclk sorgulamasnn tamamlanmasnn ardndan, Aydn ve Kurbanolu, tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. Burada ayr ayr dosyalardan yarglanan Kurbanolu ve Aydn için, mahkeme tutuklama karar verdi. DBPli ki Belediye Bakan daha sonra geni güvenlik önlemleri altnda, Diyarbakr D Tipi Cezaevine götürülerek, buraya konuldu.

çUKURCA BELEDYE BAKANI

Öte yandan, Hakkari Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda 3 Aralkta gözaltna alnan DBPli Belediye Bakan Servet Tunç, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye gönderildi. Tunç, savclk sorgusunun ardndan sevk edildii mahkemece, terör örgütü üyesi olmak suçundan tutukland.

Ana Sayfaya Git