Görüş Bildir

Başkanlara tutuklama!

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kayapınar Belediye Başkanı Aydın ile Yenişehir Belediye Başkanı Kurbanoğl "Örgüt üyesiliğinden" tutuklanarak cezaevine konuldu.

Başkanlara tutuklama!

ADLİYE'YE GETİRİLDİLER

Önceki gün eş zamanlı operasyonla evlerinden alınarak, İl Emniyet müdürlüğüne götürülen Aydın ile Kurbanoğlu'nun Terörle Mücadele Şubesindeki sorgulaması dün, sabah sona erdi. İki ayrı suç dosyasından sorgulanan Aydın ve Kurbanoğlu, öğleden sonra Diyarbakır Adliyesine sevk edildi.

İKİ AYRI DOSYADAN SORGULAMA

Geniş güvenlik önlemleri altında Adliye'ye getirilen Kayapınar Belediye Başkanı Aydın ve Yenişehir Belediye Başkanı Kurbanoğlu ayrı ayrı savcılarda sorgulandı.

ÖRGÜT ÜYESİ OLMA SUÇUNDAN

2016/39387 sayılı, PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma suçunu içeren dosyadan Kayapınar merkez İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın, 2016/39377 PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma suçunu içeren dosyadan da Yenişehir merkez İlçe Belediye Başkanı Mehmet Selim Kurbanoğlu'nun savcılıkta yapılan sorgulamaları kısa sürdü.

SAVCI TUTUKLAMAYA SEVK ETTİ

Savcılık sorgulamasının tamamlanmasının ardından, Aydın ve Kurbanoğlu, tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Burada ayrı ayrı dosyalardan yargılanan Kurbanoğlu ve Aydın için, mahkeme tutuklama kararı verdi. DBP'li İki Belediye Başkanı daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında, Diyarbakır D Tipi Cezaevine götürülerek, buraya konuldu.

ÇUKURCA BELEDİYE BAŞKANI

Öte yandan, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında 3 Aralık'ta gözaltına alınan DBP'li Belediye Başkanı Servet Tunç, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi. Tunç, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi