Bilim şenliği

Akademik alanda gösterdiği başarıların yanında bilim, sanat ve spor alanlarında da üst düzey başarılar elde eden Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, Diyarbakır Kent Meydanı’nda düzenlediği ve yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı STEM Fest etkinliği ile bilimsel çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Haberler 17.04.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nesibe Aydn Eitim Kurumlar, Milli Eitim Bakanl ve Hacettepe STEM Maker Lab i birlii ile 3-18 ya aralndaki bireylere yönelik olarak haydi sen de üret sloganyla düzenlenen bilim festivalinde birbirinden eitici ve elenceli 37 atölye çalmas yer ald. DNA gözlemleri ve robot yapm gibi atölyelerde bilimsel çalmalar yapan örenciler, ebru sanat ve ahap atölyelerinde de sanatsal etkinlikleri kefetti. Atölye çalmalar 7den 70e tüm katlmclardan büyük ilgi gördü.

BLM ENL

Ankara Üniversitesi Eitim Bilimleri Fakültesi öretim üyesi Prof. Dr. Ertem Gökçe ile birlikte festivalin açl konumasn yapan Nesibe Aydn Eitim Kurumlar Bakan Vekili Mirkan Aydn, bu yl ilkini düzenledikleri, bundan sonraki senelerde geleneksel hale gelecek olan STEM Fest etkinliini, Diyarbakrl örencileri ve aileleriyle gerçekletirmenin mutluluunu yaadklarn söyledi. Aydn, Festivalin düzenlenmesinde büyük katklar olan STEM Makers Fest/Expo Bakan Prof. Dr. Gültekin çakmakçya, Nesibe Aydn Diyarbakr Okullar kurucusu Aziz Adgüzele ve atölye çalmalarn yürüten bilin insanlarna teekkür ediyorum. Nesibe Aydn Diyarbakr Okullar olarak, 1 ay içinde açlacak olan kampüsümüzde geleceimizin teminat çocuklarmzn geliimi için bilimin, sanatn ve sporun her zaman destekçisi olacaz dedi.

Bin kiilik deneyimli öretmen kadrosu ile Ankara, Konya, Antalya, Kocaeli, Mersin, Gaziantep ve Diyarbakr okullarnda yaklak 6 bin örenciye eitim veren Nesibe Aydn Eitim Kurumlar, 21 Nisanda Gaziantep, 27 Nisanda Konya ve 17 Maysta Ankarada düzenleyecei STEM Fest etkinlikleri ile bilimsel çalmalarna devam edecek.

Ana Sayfaya Git