Cezaevlerinde açık görüşler

Adalet Bakanlığı'nca cumhuriyet başsavcılıklarına gönderilen genelgeye göre hükümlü ve tutuklular, Ramazan Bayramı nedeniyle 3-8 Mayıs'ta aileleri ve 1'inci derece akrabalarıyla açık görüş yapabilecek.

Haberler 29.04.2022 - 02:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Adalet Bakan Bekir Bozdan imzasyla Ramazan Bayram Açk Görü Genelgesi, cumhuriyet basavclklarna gönderildi. Covid-19 salgn nedeniyle ceza ve infaz kurumlarnda bir süre yaplamayan açk görüler, Ramazan Bayram nedeniyle 3-8 Maysta gerçekletirilecek.

GENELGE GÖNDERD

Genelgeye göre, Covid-19 pozitif ve temasl olan hükümlü ve tutuklularn açk görü haklar, sakl kalmak üzere ertelenecek. Her ziyaret sonras 15 dakika boyunca görü alan havalandrlacak, ziyaretçiler ile hükümlü/tutuklularn temas ettii alanlar, hijyen malzemeleri ile temizlenecek. Görü mahalli ve ziyaretçilerin bulunduu dier alanlarda yeteri kadar el dezenfektan bulundurulacak.

AçIKG ÖRÜ YAPILACAK

Açk görüler, yetikin ve genç hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için görü süresi yarm saatten az ve 1,5 saatten fazla; çocuk hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için ise 1 saatten az ve 3 saatten fazla olmamak kaydyla 09.00-17.00 saatlerinde yaptrlacak. Ayrca ziyaretçi kabulünden yoksun brakma ve hücreye koyma disiplin cezas kesinlemi olup da bu cezalar infaz edilmekte olan hükümlü ve tutuklular açk görüten yararlanamayacak.

Ana Sayfaya Git