Ensar Vakfı Midyat Şubesi açıldı

Merkezi İstanbul’da bulunan Ensar Vakfının, Midyat şubesi çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşların katılımlarıyla açıldı.

Haberler 05.11.2017 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahçelievler Mahallesindeki Midyat ubesinin bulunduu binann önünde düzenlenen açl programna Midyat Kaymakam Hüseyin Tekin, l Milli Eitim Müdürü Yakup Sar, Ensar Vakf Genel Müdürü Hüseyin Kader, Mardin ube Bakan Zeynel Tepe, lçe Müftüsü M.afi Bilik,Midyat lçe Milli Eitim Müdürü Abdulkadir Altay ,Belediye Bakan yardmcs Tevfik Baysal, STK temsilcileri ile vatandalar katldlar.

lçe Müftülüü vaizi dris Yldrmn Kuran tilavetiyle balayan programda bir açl konumas yapan Ensar Vakf Midyat ube Bakan mam-Hatip Abdurrahim Kaplan katlmclara teekkür ederek, amaçlarnn Midyatta eitim-öretime katk sunmak olduunu söyledi.

Ardndan söz alan Ensar Vakf Genel Müdürü Hüseyin Kader ise Vakf olarak kurulularndan itibaren mam-Hatip neslinin olumasna katk saladklarn ve Midyatta da bunu gerçekletirmek için ubelerini açtklarn ifade etti.

ENSAR VAKFI FAALYETLER

Kaymakam Hüseyin Tekin, özellikle baz popüler filmlerde rol ve figürlerle dindarlar ve Anadolu insann aalama gayreti olduunu, ne yazk ki toplumunda bunu gülerek izlemek zorunda brakldn söyledi.

Kaymakam Tekin, Bizleri biz yapan deerlerimiz ve inancmzdr. Hepimizin belki hala gülerek izledii baz filmlerde iki figür benim dikkatimi çekmitir ve üzmütür. Bunlar dindar kesimi ve köylü insanmz aalayan rollerdir. Ben de çiftçi bir ailenin çocuuyum. Maalesef yllarca bizler de gülerek izledik. Günümüzde de insanlarn dini duygularn istismar eden FETÖ belas çkmtr. Bunun neticesinde 15 Temmuz darbe giriimi yaanmtr. te bunlarn tekrarlanmamas için bu gibi vakflarn desteklenmesi gerekir. Bugün popüler kültür çocuklarmz açsndan ciddi anlamda tehditler oluturmaktadr. Bizleri biz yapan deerler git gide andrlmaktadr. Bunun önüne geçmek için gençlerimizin iyi bir eitim almas, pozitif ilimler eitiminin alnmasnn yannda, iyi bir din eitimi almas tüm ebeveynlerimizin birincil gayesidir. dedi.

Konumalarn ardndan katlmclara tatl ikram edildi. Daha sonra protokol tarafndan kurdelesi dualarla kesilerek Midyat Ensar Vakf Midyat ubesi hizmete açld. (LKHA)

Ana Sayfaya Git