Ensar Vakfı Midyat Şubesi açıldı

Merkezi İstanbul’da bulunan Ensar Vakfının, Midyat şubesi çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşların katılımlarıyla açıldı.

Ensar Vakfı Midyat Şubesi açıldı

Bahçelievler Mahallesi’ndeki Midyat şubesinin bulunduğu binanın önünde düzenlenen  açılış programına  Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Mardin Şube Başkanı Zeynel Tepe, İlçe Müftüsü M.Şafi Bilik,Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ,Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.

İlçe Müftülüğü vaizi İdris Yıldırım’ın Kur’an tilavetiyle başlayan programda bir açılış konuşması yapan Ensar Vakfı Midyat Şube Başkanı İmam-Hatip Abdurrahim Kaplan katılımcılara teşekkür ederek, amaçlarının Midyat’ta eğitim-öğretime katkı sunmak olduğunu söyledi.

Ardından söz alan Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader ise Vakıf olarak kuruluşlarından itibaren İmam-Hatip neslinin oluşmasına katkı sağladıklarını ve Midyat’ta da bunu gerçekleştirmek için şubelerini açtıklarını ifade etti.

ENSAR VAKFI FAALİYETLERİ

Kaymakam Hüseyin Tekin, özellikle bazı popüler filmlerde rol ve figürlerle dindarları  ve Anadolu insanını aşağılama gayreti olduğunu, ne yazık ki toplumunda  bunu gülerek izlemek zorunda bırakıldığını söyledi.

Kaymakam Tekin, "Bizleri biz yapan değerlerimiz ve inancımızdır. Hepimizin belki hala gülerek izlediği bazı filmlerde iki figür benim dikkatimi çekmiştir ve üzmüştür. Bunlar dindar kesimi ve köylü insanımızı aşağılayan rollerdir. Ben de çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Maalesef yıllarca bizler de gülerek izledik. Günümüzde de insanların dini duygularını istismar eden FETÖ belası çıkmıştır. Bunun neticesinde 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmıştır. İşte bunların tekrarlanmaması için bu gibi vakıfların desteklenmesi gerekir. Bugün popüler kültür çocuklarımız açısından ciddi anlamda tehditler oluşturmaktadır. Bizleri biz yapan değerler git gide aşındırılmaktadır. Bunun önüne geçmek için gençlerimizin iyi bir eğitim alması, pozitif ilimler eğitiminin alınmasının yanında, iyi bir din eğitimi alması tüm ebeveynlerimizin birincil gayesidir." dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara tatlı ikram edildi. Daha sonra protokol tarafından kurdelesi dualarla kesilerek Midyat Ensar Vakfı Midyat Şubesi hizmete açıldı. (İLKHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz