Et fiyatına yeni zamlar

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, "Türkiye'de et ve süt fiyatlarının, genel gıdanın pahalılığı söz konusu değil. Türkiye gıda açısından nispeten ucuz bir ülke. Ama alım gücümüzün ortadan kalkması insanlara bu ürünlerin çok pahalı gelmesini sebep veriyor. Nisan ve mayıs ayı itibariyle et fiyatlarında yüzde 30’luk daha ek zamları ne yazık ki göreceğiz" dedi.

Haberler 23.03.2022 - 01:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Et ve Süt Kurumu (ESK) et ürünlerine önceki gün zam yapt. Yaplan zamla 1 kg kymann kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kg kubann fiyat da 62,5 liradan 92 liraya çkt.

ET ZAMLANACAK

TÜSEDAD Genel Bakan Sencer Solakolu, Bugün kemikli etin kilosunun 80 lira 90 lira arasna geldii bir yerde zamlarn geç de olsa ESK tarafndan yaplm olmas mecburiydi dedi. Bir hayvann sadece yann 40 liraya ulat bir yerde 50 liraya et satmann hem salkl hem de sürdürülebilir olmadn kaydeden Solakolu, öyle konutu:

Önümüzdeki süreçte et fiyatlar zamlanmaya devam edecek. Bunu düük tutmann çaresi imkan ne yazk ki yok. u anda Avrupadaki fiyatlara göre biz hala yüzde 30dan fazla daha düüüz. Herhalde nisan- mays ay itibariyle et fiyatlarnda bir yüzde 30luk daha ek zamlar ne yazk ki göreceiz.

Ana Sayfaya Git