Görüş Bildir

Et fiyatına yeni zamlar

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, "Türkiye'de et ve süt fiyatlarının, genel gıdanın pahalılığı söz konusu değil. Türkiye gıda açısından nispeten ucuz bir ülke. Ama alım gücümüzün ortadan kalkması insanlara bu ürünlerin çok pahalı gelmesini sebep veriyor. Nisan ve mayıs ayı itibariyle et fiyatlarında yüzde 30’luk daha ek zamları ne yazık ki göreceğiz" dedi.

Et fiyatına yeni zamlar

Et ve Süt Kurumu (ESK) et ürünlerine önceki gün zam yaptı. Yapılan zamla 1 kg kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kg kuşbaşının fiyatı da 62,5 liradan 92 liraya çıktı.

ET ZAMLANACAK

TÜSEDAD Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, “Bugün kemikli etin kilosunun 80 lira 90 lira arasına geldiği bir yerde zamların geç de olsa ESK tarafından yapılmış olması mecburiydi” dedi. Bir hayvanın sadece yağının 40 liraya ulaştığı bir yerde 50 liraya et satmanın hem sağlıklı hem de sürdürülebilir olmadığını kaydeden Solakoğlu, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki süreçte et fiyatları zamlanmaya devam edecek. Bunu düşük tutmanın çaresi imkanı ne yazık ki yok. Şu anda Avrupa’daki fiyatlara göre biz hala yüzde 30’dan fazla daha düşüğüz. Herhalde nisan- mayıs ayı itibariyle et fiyatlarında bir yüzde 30’luk daha ek zamları ne yazık ki göreceğiz.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi