Gazeteciler günü kutlandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne dair, İl Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşepir Belediye Başkan Vekili Atilla, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gül ile Bilfen Okulları yayınladıkları mesajlarla, gazetecilerin gününü kutladı.

Haberler 11.01.2017 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

10 Ocak çalan Gazeteciler Günü, Diyarbakrda Vali, Belediye Bakan, rektör ve Eitim Kurumlarnn yaynlad mesajlarla kutland.

VAL AKSOY

l Valisi Hüseyin Aksoy, sosyal medya üzerinden, Diyarbakrdaki çalan gazeteciler dahil olmak üzere tüm gazetecilerin gününü kutlad. Aksoy, Basn sektöründe görev yapan gazetecilerin, 10 Ocak çalan Gazeteciler Gününü kutlar, salk ve esenlikler dilerim dedi.

BAKAN ATLLA

Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla ise mesajnda, basn özgürlüü ile ifade hürriyetinin demokrasinin en önemli gereklerinden biri olduunu belirtti.

Basn özgürlüüne sahip çklmas gerektiini aktaran Atilla, basn sektörü çalanlarnn büyük bir özveri ile gerçekletirdikleri mesleklerinin yln bir gününde deil, her gününde önemle hatrlanmas gerektiini kaydetti.

DORU VE TARAFSIZ

Atilla açklamasn öyle sürdürdü: Halkmzn doru ve tarafsz haber almasnda çok önemli bir görevi olan basn mensuplarmzn bu zor görevi yerine getirirken, her zaman yanndayz. Basn mensuplarmzn bu mutlu günlerinde onlar tekrar tebrik ediyor ve kutsal vazifelerinde baarlar diliyorum.

REKTÖR GÜL

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül yapt bir açklamayla gazeteciler gününü kutlad. Kamuoyunu doru bilgilendirmek adna zaman zaman zor artlar altnda özveriyle çalan gazeteciler oldukça önemli bir meslei icra etmektedir. letiim çanda doru, tarafsz ve ilkeli gazeteciliin, demokrasi bata olmak üzere ülkemiz deerlerinin, sosyal ve kültürel dokumuzun ve toplum yapmzn korunup gelimesindeki önemi yadsnamaz. Medya mensuplarnn toplumu eksiksiz bilgilendirme konusunda gösterdikleri çabay takdir ediyor, bu vesile ile tüm yerel ve ulusal medya kurulularnda çalan gazetecilerimizin 10 Ocak çalan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

BLFEN OKULLARI

Öte yandan, Özel Bilfen Okullar Yönetim Kurulu Bakan Ekrem Karakoç ise yaymlad mesajnda öyle dedi; Hayatn vazgeçilmez unsurlarndan biri olan haber alma ve yayma özgürlüünün en etkili arac basn, demokrasinin yaanmasn ve gelimesini salayan kurumlarn banda gelmektedir. Basn toplumun gerçekleri örenmesinde ve sesini duyurmasnda, toplumdan gelen istekleri yanstarak, kamuoyu oluturulmasna araclk yapan en etkili araçlardan biridir. Doru, ilkeli ve objektif görev anlayyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluturan basn, farkl görülerin seslendirilmesine de imkn salayarak, toplumu düünmeye, aratrmaya ve doru sonuçlara ulamaya yönlendirmektedir.

KAMUOYUNU AYDINLATMAK

Kamuoyunu aydnlatmak için her türlü olumsuzlua ramen büyük bir özveri ile toplumun haber alma özgürlüü adna görevlerini yerine getiren basn çalanlarn takdir etmemek mümkün deildir. Bu duygu ve düüncelerle, yürüttüümüz tüm çalmalarda büyük desteini aldmz basnmza teekkürlerimizi sunuyor , ilkeli ve objektif bir anlayla devam edeceine inandmz çalmalarnda baarlar diliyor, tüm basn mensuplarnn 10 Ocak çalan Gazeteciler Günlerini kutluyoruz.

Ana Sayfaya Git