Görüş Bildir

Gazeteciler günü kutlandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne dair, İl Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşepir Belediye Başkan Vekili Atilla, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gül ile Bilfen Okulları yayınladıkları mesajlarla, gazetecilerin gününü kutladı.

Gazeteciler günü kutlandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Diyarbakır'da Vali, Belediye Başkanı, rektör ve Eğitim Kurumlarının yayınladığı mesajlarla kutlandı.

VALİ AKSOY

İl Valisi Hüseyin Aksoy, sosyal medya üzerinden, Diyarbakır'daki çalışan gazeteciler dahil olmak üzere tüm gazetecilerin gününü kutladı. Aksoy, "Basın sektöründe görev yapan gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim' dedi.

BAŞKAN ATİLLA

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla ise mesajında, basın özgürlüğü ile ifade hürriyetinin demokrasinin en önemli gereklerinden biri olduğunu belirtti.

Basın özgürlüğüne sahip çıkılması gerektiğini aktaran Atilla, basın sektörü çalışanlarının büyük bir özveri ile gerçekleştirdikleri mesleklerinin yılın bir gününde değil, her gününde önemle hatırlanması gerektiğini kaydetti.

DOĞRU VE TARAFSIZ

Atilla açıklamasın şöyle sürdürdü: "Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasında çok önemli bir görevi olan basın mensuplarımızın bu zor görevi yerine getirirken, her zaman yanındayız. Basın mensuplarımızın bu mutlu günlerinde onları tekrar tebrik ediyor ve kutsal vazifelerinde başarılar diliyorum."

REKTÖR GÜL

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül yaptığı bir açıklamayla gazeteciler gününü kutladı. "Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına zaman zaman zor şartlar altında özveriyle çalışan gazeteciler oldukça önemli bir mesleği icra etmektedir. İletişim çağında doğru, tarafsız ve ilkeli gazeteciliğin, demokrasi başta olmak üzere ülkemiz değerlerinin, sosyal ve kültürel dokumuzun ve toplum yapımızın korunup gelişmesindeki önemi yadsınamaz. Medya mensuplarının toplumu eksiksiz bilgilendirme konusunda gösterdikleri çabayı takdir ediyor, bu vesile ile tüm yerel ve ulusal medya kuruluşlarında çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum."

BİLFEN OKULLARI

Öte yandan, Özel Bilfen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç ise yayımladığı mesajında şöyle dedi; "Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın, demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Basın toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan en etkili araçlardan biridir. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkân sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir.

KAMUOYUNU AYDINLATMAK

Kamuoyunu aydınlatmak için her türlü olumsuzluğa rağmen büyük bir özveri ile toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın çalışanlarını  takdir etmemek mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle, yürüttüğümüz tüm çalışmalarda büyük desteğini aldığımız basınımıza teşekkürlerimizi sunuyor  , ilkeli ve objektif bir anlayışla devam edeceğine inandığımız  çalışmalarında başarılar diliyor, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini  kutluyoruz. "

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi