Hem endişeli hem memnun

Eğitimde normalleşme süreciyle ilgili yapılan araştırmalara göre velilerin yüzde 70'i okulların açılmasından memnunken gerekli önlemlerin yetersizliğinden kaynaklı endişeli olanların oranı yüzde 76 olduğu belirlendi.

Haberler 08.11.2021 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ekim ay içerisinde NG Aratrma irketi tarafndan örenci ve ailelerinin yüz yüze eitim durumundan duyduu memnuniyet, salgn süresince uygulanan online eitim, okullarda bula riski hakkndaki düünceler, snflarda alnan önlemler ve okullarn yeniden kapanp kapanmayaca yönünde görüler konusunda bir kamuoyu aratrmas yapld.

Okullarn açlmas konusunda yaklak her 10 kiiden 6s yüz yüze eitimin balamasndan mutlu olduunu belirtirken 2si memnun olmadn belirtti. Katlmclarn verdii cevaplar detayl incelendiinde ise ortaya ilginç sonuçlar çkt.

Her 10 kiiden 7si online eitimin yeterli olmadn düünüyor

Her 10 velinin 6si okullarn açlmasndan memnun olduunu belirtirken 10 örencinin 5i okullarn açlmasndan memnun. Bu sonuçlara bakarak veliler için okullarn açlmas daha büyük gelime olduu söylenebilir.

Online eitim yetersizlii alannda yaplan aratrmalarda her 10 kiiden 7si online eitimin yeterli olmadn düünüyor. Yeterli olduunu düünenler ise yaklak her 10 kiiden birine karlk geliyor. Bu sonuçlarn ana sebebi gelir dalm ile ilgili olabilecei düünülürken yeterli kaynaklar olmayan ailelerin online eitimde daha geride kalyor olabilecei akllara geliyor.

Okullarn açlmasyla koronavirüs artar m?

Normalleme için adm adm ilerlenen bu günlerde katlmclara okullarn açlmasyla birlikte vaka saylarnda art bekleyip beklemedii sorulduunda çkan sonuçlar pek iyimser deil. Katlmclarn yüzde 76s okullarn açlmasnn vaka saylarn arttracan, yüzde 15i ise okullarn vaka saylarna etkisinin olmayacan düünüyor.

Normalleme sürecinin balamasyla birlikte okullarda da yüz yüze eitim zilinin çalmasyla beraber alnan önlemlerin yeterli olduunu düünen kii says yüzde 17 iken yüzde 53 orannda kii ise bu önlemlerin yetersiz olduunu düünüyor.

Okullarn açlma zaman ne olmalyd?

16 Mart 2020 tarihinde okullarn 3 hafta boyunca tedbir amaçl kapatlma karar açklanmt. Vaka saylarnn gün geçtikçe artmasn takip eden süre boyunca okullar belirtilen sürenin üzerinde kapal kalmak durumunda kald.

Okullarn kapal kalma süresiyle ilgili düünceler alndnda her 10 kiiden 4ü okullarn daha önceden açlmas gerektiini düünürken 3ü ise bu süreçte kapal durmalyd cevabn verdi.

Okullarn 6 Eylül tarihi itibariyle yüz yüze eitime geçmesinden sonra akllara taklan ilk soru ise tekrardan bir kapanma sürecinin yaanabilecei ile ilgili oldu. Katlmclarn yüzde 57lik kesimi okullarn tekrar kapanmayacan düündüünü belirtirken yüzde 29u tekrardan bir kapanma durumunun yaanacan düündüünü belirtti.

Katlmclarn verdii cevaplar detayl incelendiinde her 3 velinin 2si okullarn yüz yüze eitime devam edeceini düünürken, her 2 örenciden biri yüz yüze eitime devam edilecei düüncesinde. Okul ortamn dorudan tecrübe eden örencilerin velilere kyasla online eitime geçileceini daha çok düünmesi, gözden kaçan önemli noktalar olduuna iaret olabilir.

Ana Sayfaya Git