"İnsanlığın başlangıç noktasında" metaverse ve yapay zeka konuşulacak

Yapay zeka ve tarımla ilgili panellerin düzenleneceği "Tarihin Sıfır Noktasından, Tarihin Dönüm Noktasına" etkinliği, 8 Haziran Çarşamba günü Göbeklitepe'de gerçekleştirilecek

Haberler 07.06.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsanln balangç noktas olarak nitelendirilen ve geçmiiyle ilgi oda olan anlurfadaki Göbeklitepe, 8 Haziran çaramba günü bu kez gelecein teknolojilerinin de konuulaca yapay zeka ve metaverse etkinliine ev sahiplii yapacak.

Yapay Zeka Politikalar Dernei (AIPA) Bakan Zafer Küçükabanolu, Türkiyede yapay zekaya dair farkndalk oluturmak ve konunun bilinirliini artrmak üzere, özellikle gençleri merkeze alarak faaliyetlerde bulunduklarn söyledi.

Bu hedefler dorultusunda Ankara dndaki ilk etkinliklerini Göbeklitepede yapacaklarn belirten Küçükabanolu, Göbeklitepede yapay zeka ve tarmla ilgili metaverse panelleri düzenleyeceiz. nsanlk tarihi adna sembolik öneme sahip Göbeklitepede böyle bir etkinlik düzenleyecek olmaktan dolay heyecanlyz. dedi.

Küçükabanolu, AIPA olarak geçmi aylarda Kuantum Aratrma irketiyle yaptklar Toplumda Yapay Zeka Algs ve letmelerde Yapay Zeka Algs konulu aratrma sonuçlarnn, kendilerine hem toplumun hem de iletmelerin bu konularda ciddi bilgi eksiklii bulunduunu gösterdiini bildirdi.

25 TRLYON DOLARLIK PASTA

Toplumda Metaverse Algs: Sosyal Etki aratrmasndan ise toplumun metaverse kavramndan uzak olduu sonucunu elde ettiklerini vurgulayan Küçükabanolu, unlar kaydetti:

Yapay zeka ve metaverse kavramlarnn 2030 ylna kadar dünya ekonomilerinde oluturaca pastann yaklak 25 trilyon dolar olmas bekleniyor. Ülke olarak bu pastadan paymz almak için daha çok bilgilenmemiz gerekiyor. AIPA olarak ülkemizin hem bugünü hem de yarnlar için bata ekonomi olmak üzere birçok konuda önemli dönüümlere yol açacak yapay zeka ve metaverse konular hakknda halkmz daha fazla bilinçlendirmek ve farkndalk yaratmak istiyoruz. Bu nedenle de ilk bata Türkiyenin 7 bölgesinden birer ilde, daha sonra da 81 ilin tamamnda faaliyetlerde bulunarak bu hedefimizi gerçekletirme niyetindeyiz. Bu faaliyetlerimizin de ilkini, insanlk tarihi açsndan sembolik öneme sahip olan Göbeklitepede gerçekletirmek istedik. Tarihin Sfr Noktasndan, Tarihin Dönüm Noktasna temasyla düzenleyeceimiz etkinlii, alannda uzman konumaclarla Yapay Zeka ve Tarm 5.0, Toplumda ve letmelerde Yapay Zeka Algs ve Yeni Dünyaya Yolculuk: Metaverse panelleriyle gerçekletireceiz.

8 Haziran çaramba gerçekletirilecek etkinlie Tarm ve Orman Bakan Vahit Kirici ile Cumhurbakanl Dijital Dönüüm Ofisi Bakan Ali Taha Koçun yan sra akademi ve i dünyasndan çok sayda ismin katlmas, gençlerinde youn ilgi göstermesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git