Kandil dualarla ihya edildi

Diyarbakır’da Berat Kandili dualarla ihya edildi

Haberler 29.03.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Berat Kandili münasebetiyle Suriçinde bulunan tarihi Ulucamide program düzenlendi.

Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camide akam namaznn ardndan balayan programda, korona virüs tedbirleri alnarak sosyal mesafeye uyulup balad.

DUALARLA HYA EDLD

Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, Kandil programnda vaaz verdi. Kuran- Kerim tilaveti ve ilahiler eliinde devam eden programda, vatandalar namz klp dua etti.

KIZILAY ETKNL OLDU

Öte yandan, Merkez Balar lçesi Baclar Mahallesi eyh Said Efendi Camiinde Beraat Kandili dolaysyla program düzenleyen Kzlay Balar ubesi, camii cemaatine ikramda bulundu. Yats namaz müteakiben kandil program Mehmet Koçun Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Günün anlam ve önemine ilikin vaaz veren Dr. brahim Halil imek, bu gecenin vesile klnarak yaplan tüm hata ve günahlardan arnmak niyetiyle bundan sonra hayata yeni bir sayfa ile balanlmas gerektiine vurgu yapt.

Bu mübarek gecelerin önemli kabul edilmesindeki en büyük etkenin Allah ve Resulünün bu gecelere deer vermesinden kaynaklandn belirten mek, insanolunun Kuran ve sünneti hayatnn her alanna yerletirmesi durumunda kiinin ticaretinden sosyal hayatnn her alannn deerli olabileceini söyledi. imekin yapt vaazn ardndan Cuma Poyraz mevlit okudu, grup tasavvuf tarafndan ilahiler seslendirildi.

Program yaplan dua ve ikramn ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git