Kandil dualarla ihya edildi

Diyarbakır’da Berat Kandili dualarla ihya edildi

Kandil dualarla ihya edildi

Diyarbakır’da Berat Kandili münasebetiyle Suriçi’nde bulunan tarihi Ulucami’de program düzenlendi.

Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami'de akşam namazının ardından başlayan programda, korona virüs tedbirleri alınarak sosyal mesafeye uyulup başladı.

DUALARLA İHYA EDİLDİ

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Kandil programında vaaz verdi. Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahiler eşliğinde devam eden programda, vatandaşlar namız kılıp dua etti. 

KIZILAY ETKİNLİĞİ OLDU

Öte yandan,  Merkez Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi Şeyh Said Efendi Camii'nde Beraat Kandili dolayısıyla program düzenleyen Kızılay Bağlar Şubesi, camii cemaatine ikramda bulundu. Yatsı namazı müteakiben kandil programı Mehmet Koç'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin vaaz veren Dr. İbrahim Halil Şimşek, bu gecenin vesile kılınarak yapılan tüm hata ve günahlardan arınmak niyetiyle bundan sonra hayata yeni bir sayfa ile başlanılması gerektiğine vurgu yaptı.

Bu mübarek gecelerin önemli kabul edilmesindeki en büyük etkenin Allah ve Resulü'nün bu gecelere değer vermesinden kaynaklandığını belirten Şİmşek, insanoğlunun Kur'an ve sünneti hayatının her alanına yerleştirmesi durumunda kişinin ticaretinden sosyal hayatının her alanının değerli olabileceğini söyledi. Şimşek'in yaptığı vaazın ardından Cuma Poyraz mevlit okudu, grup tasavvuf tarafından ilahiler seslendirildi.

Program yapılan dua ve ikramın ardından sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz