TV’lerdeki rezalet programlara tepki gösteren halk, RTÜK’ü göreve çağırdı

ATV başta olmak üzere birçok televizyon kanallarında yayınlanan, ancak toplumun İslami değerlerine örtüşmeyen, yozlaştıran, nesli ifsat eden ahlaksız programlara Adıyaman halkından tepki geldi.

Haberler 29.09.2020 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ATVde yaynlanan Esra Erolda isimli programda zinay merulatran irenç bir hadisenin masum bir hadiseymi gibi gösterilmesine tepkiler gelmeye devam ederken halk programn yayndan kaldrlmasn ve gereken cezann verilmesini talep ediyor.

RTÜK duruma el atmaldr. diyen Ferit Gölgül Müslüman bir toplumda böyle programlarn olmas gerçekten yanl ve bilinçli yaplan programlardr. Özellikle televizyon kanallarnn bu programlar bilerek, insanlar ayarlayp veya para vererek böyle programlar yaptna inanyorum. RTÜKün ve hükümetin artk buna bir el atmas lazm. Bunlar güzel eyler deildir. Ben televizyon izlemediimden bu tür programlarla karlamyorum ama sosyal medya ve internet üzerinden karlayoruz. Gerçekten yazklar olsun diyorum. dedi.

O PROGRAM YAYINDAN KALDIRILSIN

Bu tür programlarn bizim inanç ve kültürümüzde yeri yok. diyen Tark Dac, Bu tür programlarn izlenmemesi gerekiyor. u an izlememekten baka yapabileceimiz bir ey yok, elimizden gelen budur. Bunlar bizim ne maddi ne manevi deerlerimize uymuyorlar. Biz kendi örf ve adetlerimize göre programlar yaplmasn istiyoruz. RTÜK bu konuda gereini yapmal, çünkü manevi deerler, dini deerlerimiz önemlidir. Bu tür toplumu bozan programlara izi verilmemelidir. ifadelerini kulland.

Yusuf Tezcan, Bu tür bir saçmalk olamaz, ayp denen bir ey var. Müslüman bir toplumda bu tür rezilliklerin televizyon ekranlarndan insanlara aktarlmas ve toplumun ifsat edilmesine RTÜK sesiz kalmaldr. Bu konuda gereini yapmas çok önemlidir. Seksen bir ilde insanlar televizyon seyrediyor böyle bir ey olamaz. eklinde konutu.

Bu tür programlarn kiilerin kültür seviyesini ortaya koyduunu dile getiren Hüseyin Özperçin, Eer gerçekten salkl, kültürlü bir ekilde yetimi olsayd bu tür hareketleri yapanlar bunlarsn hiçbirini yaamazdk. Olmad için bu skntlar hep beraber yayoruz. RTÜK ve devletin bu ii daha sk tutmas lazmdr. Herkesin kendine düen görevi yapmas lazmdr. dedi.

çok fazla televizyon seyretmediini dile getiren Abdullah Demir, Bu tür hareketler doru bir ey deildir. Kültür ve geleneklerimizle uyumayan bu programlara bir çare bulunmas lazmdr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git