Başbakan, İspanya’da konuştu

Başbakan Yıldırım, "Suriye'deki sorunun sebebi de biz değiliz, başlatanı da biz değiliz ama sonuçlarını yaşayan, bedelini ödeyen biziz." dedi.

Haberler 25.04.2018 - 15:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Nueva Economia Forum tarafndan Madridde düzenlenen toplantda konutu.

Babakan Yldrm, Akdenizde yaanan göçmen krizine ilikin, stiyoruz ki Akdeniz, her gün yüzlerce çocuun, insann hayatnn söndüü bir deniz olmas refahn, barn, dostluun denizi olsun. Bunun için spanya ve Türkiyeye çok büyük sorumluluk düüyor.dedi.

Sebebi deiliz ama bedelini ödeyen biziz

Suriye sorununa deinen Yldrm, Snrlarmzdaki duvarlar, girileri, çklar daha da sklatrarak sorunu çözemeyiz. Suriyedeki sorunun sebebi de biz deiliz, balatan da biz deiliz ama sonuçlarn yaayan, bedelini ödeyen biziz. ifadelerini kulland.

ABye üyelik için kararllmz sürdüreceiz

Babakan Yldrm, Biz ABye üyelik için kararllmz sürdüreceiz. Rusya ile ilikilerimizin gelimi olmas Avrupaya alternatif deildir. Türkiye-Rusya ilikileri Avrupann güvenlii için de gerekli. Avrupa, Rusyay dlayamaz. Avrasya corafyas bir bar merkezi olmal. eklinde konutu.

Türkiye üzmek ABnin gelecei açsndan çok akllca deil

Babakan Yldrm, baz Avrupa ülkelerinin FETÖye kar tutumlarna ilikin unlar kaydetti:

Bu sözüm spanyaya deil baz Avrupal dostlarmza, maalesef bölücü terör örgütüne, FETÖye inanamayacanz kadar alan açyorlar ve Türkiyeyi üzüyorlar. Türkiye gibi büyük bir müttefiki üzmek, Avrupa Birliinin gelecei açsndan çok akllca bir ey deildir. Radikal akmlara çok fazla alan açlmas Avrupa için en büyük gelecek tehdididir, bunun da not edilmesinde fayda var.

Türkiyeye ideolojik bir yaklam var

ABden kopmak gibi bir eyin söz konusu olmadn belirten Yldrm, Biz NATO üyesiyiz. AByi 60 yldan fazla srada bekleyen bir ülkeyiz. Bizden sonra gelenler fersah fersah herkes girdi. Türkiyeye ideolojik bir yaklam var. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git