İnfaz sistemine düzenlemeler!

Adalet Bakanı Tunç, "9. Yargı Paketi ile casusluk suçlarına ve infaz sistemine yeni düzenlemeler geliyor" dedi.

İnfaz sistemine düzenlemeler!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara yaptığı bir ziyaret sırasında, 9. Yargı Paketi ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, pakette, Türkiye'deki yabancı istihbarat faaliyetlerini önleyecek yeni casusluk yasalarının yanı sıra, Ceza İnfaz Sistemi ve mükerrer suçlarla ilgili düzenlemelerin bulunduğunu belirtti. İnfaz düzenlemelerinin, cezasızlık algısını ortadan kaldıracağını ifade etti.

ÖNLEYİCİ DÜZENLEMELER

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı paketiyle Türkiye'deki casusluk faaliyetlerini sınırlandırmak için yabancı istihbarat teşkilatlarının faaliyetlerini önleyici yasal düzenlemeler getirileceğini açıkladı. Tunç, TCK'daki mevcut casusluk suçlarının teknik yeniliklerle değişen ihtiyaçlara cevap veremediğini belirtti ve "Ülkemiz, yeni casusluk tekniklerine maruz kalmamalıdır" dedi.

AYM'NİN İPTAL KARARLARI İÇİN UYUMLULUK

Kısadalga'nın aktardığına göre, Ayrıca, 9. Yargı Paketi'nde Ceza İnfaz Sistemi'nde reformlar ve hakaret suçunun cezalandırılması gibi alanlarda düzenlemeler yapılacağını belirten Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararlarına uygun düzenlemelerin de pakete dahil edildiğini söyledi. Yargıtay Başkanlık seçiminde yaşanan tıkanıklıkların çözülmesi için de seçim usulünde değişiklik yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

AÇILAN MAHKEMELER

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Adaletin gecikmeden tecellisi, hukuk ve ceza yargılamalarının makul sürede sonuçlandırılması, mahkemelerde ihtisaslaşmanın sağlanması, vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amacıyla 504'ü deprem bölgemizde toplam 2 bin 449 mahkeme kurduk" ifadelerine yer verdi.

Bakan Tunç, açıklamasının devamında kurulan yeni mahkemeler hakkında detayları şöyle paylaştı:

"Yeni kurulan mahkemelerimiz; 18’i deprem bölgemizde 84 ağır ceza mahkemesi, 203’ü deprem bölgemizde 929 asliye ceza mahkemesi, 9’u deprem bölgemizde 45 infaz hâkimliği, 6 sulh ceza hâkimliği, 137’si deprem bölgemizde 537 asliye hukuk mahkemesi, 4’ü deprem bölgemizde 9 asliye ticaret mahkemesi, 62’si deprem bölgemizde 412 sulh hukuk mahkemesi, 40’ı deprem bölgemizde 242 aile mahkemesi, 3'ü deprem bölgemizde 45 icra mahkemesi, 20’si deprem bölgemizde 122 iş mahkemesi, 8’i deprem bölgemizde 16 tüketici mahkemesi ve 1 çocuk ağır ceza ile 1 çocuk mahkemesi milletimize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olsun."

38 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu arada,  Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da, emeğin bayramı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde önceden duyurulmasına ve tüm uyarılara rağmen Taksim Meydanına yürümek isteyen gruplara müdahale sırasında polislere saldıranlar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında; 65 şüpheli gözaltına alınmış olup, 38 şüpheli 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na Muhalefet', 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak' ve 'Kamu Görevlisine Direnmek' suçlarından tutuklanmıştır. 27 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir. Ülkemizin huzurunu, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik olaylar asla amacına ulaşamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler