BEÜ Arkeoloji Bölümüne öğrenci alınacak

BİTLİS Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Arkeoloji Bölümü lisans programına 40 öğrenci alınacak.

Haberler 15.07.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversite FenEdebiyat Fakültesi bünyesinde 2011 ylnda kurulan ve 2015 ylnda Sosyal Bilimler Enstitüsüne bal olarak Atatürk Üniversitesi ile ortak bir Arkeoloji yüksek lisans program, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde de Disiplinler aras Arkeometri Yüksek Lisans Program açan Arkeoloji Bölümü 20182019 eitimöretim yl ile birlikte lisans program kapsamnda da örenci almaya balayacak. Lisans programn 40 örenciyle açlacan ifade eden Arkeoloji Bölüm Bakan Doç. Dr. Tevfik Emre erifolu, Programlarmz sayesinde örencilerimiz tarihin balangcndan Ortaçaa dek farkl dönemlerin arkeolojisi konusunda sadece bölgemiz ve Türkiye ile ilgili deil, global ölçekte de bilgiler veren dersler alacak ve örencilerimiz arkeometri bata olmak üzere arkeolojinin gelien farkl altdisiplinleri konusunda eitileceklerdir dedi.

erifolu, Türkiyede sadece bölümümüzde bulunan Ortaça Arkeolojisi Anabilim Dal ve tüm ülkede Bitlis Eren Üniversitesi ile beraber sadece iki üniversitede bulunan Türkslam Arkeolojisi Anabilim Dallarn bünyesinde barndran Arkeoloji Bölümünde Bölüm Bakanl ve Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dal Bakanl görevlerini ahsm, Tarih Öncesi Arkeoloji Anabilim Dal Bakanln Dr. Öretim Üyesi Atiye Bahar Mergen ve Klasik Arkeoloji Anabilim Dal Bakanln Doç.Dr.Yunus Levent Ekinci yürütmekte olup, programmza Eskiça Tarihi Anabilim Dal bata olmak üzere Tarih Bölümünden ve Sanat Tarihi Bölümünden Öretim Üyeleri derslerle katkda bulunacaktr diye konutu.

Bitlis Kalesi kazlarna bilimsel katk saladklarn belirten Doç. Dr. erifolu, GüroymakTatvan Yüzey Aratrmas Projesini yürüten bölüm öretim elemanlarmz ayrca Edirne, Karaman, Mersin ve Yozgatta bata TÜBTAK olmak üzere ulusal ve Britanya Akademisi gibi uluslararas bilimsel kurumlarca desteklenen, uluslararas ortakl çalmalar yürüterek ülke arkeolojine farkl ekillerde katkda bulunmaktadrlar dedi.

Doç. Dr. erifolu konumasnn devamnda:Önümüzdeki dönemde hedeflerimiz lisans programn ngilizce derslerle zenginletirmek, bu balamda bir hazrlk snf açmak, bölümümüze daha fazla sayda alannda uzman bilim insan kazandrmak, uluslararas düzeyde öretim eleman ve örenci deiimleri organize etmek ve Bitlis ili içerisinde Tatvan Antik Kenti, Tatvan Stk Kalesi ve Adilcevaz Kef Kalesi gibi bölge arkeolojisi için önemli arkeolojik alanlarda hem jeofizik çalmalar hem de kaz çalmalar balatmaktr ifadelerini kulland

Ana Sayfaya Git