Demirtaş'ın tutukluluk hali sürecek

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik", "suç işlemeye tahrik", "suçu ve suçluyu övme" suçlarından yargılandığı davada tutukluluk halinin devamına karar verildi

Haberler 05.10.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan, terör örgütü yöneticilii, terör örgütü propagandas yapmak, Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Yasasna muhalefet, halk kin ve dümanla alenen tahrik, halk kanunlara uymamaya tahrik, suç ilemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme suçlarndan yarglanmasna devam edildi.

Ankara 19. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada, sank Demirta ile tutuklu bulunduu Edirnedeki cezaevinden telekonferans yöntemiyle balant kuruldu.

ddia makamnn eksik hususlarn giderilmesi ve Demirtan tutukluluk halinin devam yönündeki mütalaasnn ardndan mahkeme heyeti müzakereye çekildi.

Müzakerenin ardndan mahkeme heyeti ara kararn açklad. Heyet, sank avukatlarnn Murat Karaylan tarafndan atld belirtilen tweetin incelenmesi talebinin yarglamaya esas olmad gerekçesiyle reddine karar verdi.

Sank ve avukatlarna, savunmalarn hazrlamalar için son kez süre verilmesine ve savunma yapmad takdirde sana, Ceza Muhakemesi Kanununca tannan susma hakkn kullanm saylaca ihtarnn yaplmasna hükmeden mahkeme, Demirtan tutukluluk halinin devamn kararlatrd.

Davann görülmesine 12,13 ve 14 Aralk 2018de devam edilecek.

- 142 yla kadar hapis istemiyle yarglanyor

Selahattin Demirta, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda 4 Kasm 2016da gözaltna alndktan sonra tutuklanmt.

Yargtay 5. Ceza Dairesi, Demirtan dava dosyasnn, güvenlik gerekçesiyle Ankara Ar Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vermiti.

Demirtan üzerine atl olan terör örgütü yöneticilii, terör örgütü propagandas yapmak, Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Yasasna muhalefet, halk kin ve dümanla alenen tahrik, halk kanunlara uymamaya tahrik, suç ilemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme suçlarndan 43 yldan 142 yla hapis ile cezalandrlmas talep ediliyor.

Ana Sayfaya Git